Η αλήθεια έχει φωνή.

Ηρόδοτος Δημητρίου: "για 35 χρόνια επεράσαμε"

Ο κος Ηρόδοτος Δημητρίου, εκλελεγμένος αντιπρόσωπος του 8% του Κυπριακού λαού [δηλαδή το 8% των [Ελληνο/]Κυπρίων που ασχοληθήκαν να ψηφίσουν στες Αρχιεπισκοπικές], για ακόμα μια φορά περνά την διχοτόμηση, την κατοχή τζαι τες ζωές των προσφύγων στο ντούκου:
Ταυτόχρονα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προσέγγισε το θέμα γενικότερα, από εθνική άποψη, λέγοντας χαρακτηριστικά, «δεν μας συμφέρει η διάνοιξη και κακώς το ζητήσαμε», προσθέτοντας ότι «για 35 χρόνια περάσαμε».

Ο τίτλος του άρθρου "Μας κοροϊδεύουν οι Τούρκοι". Εν μας περιπέζει τζαι κανένας άλλος με υποκριτικούς πύρινους λόγους που μέσα τους κρύφκουν... το βόλεμα;

Είσιε σχολιάσει ένας ιερέας για τες αρχιεπισκοπίκες:

Τελικά οι επικείμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές δεν θα αναδείξουν μόνο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, αλλά θα αποκαλύψουν και την πνευματική ποιότητα του κλήρου και του λαού της Κυπριακής Εκκλησίας.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τέσσερα λεωφορεία με προσκυνητές έχουν επιστρέψει στον Πύργο Τηλλυρίας και το προσκύνημά τους στην εκκλησία του Αγίου Μάμαντος στα κατεχόμενα μάλλον θεωρείται άκυρο. Σήμερα νωρίς το πρωί προσκυνητές από διάφορα μέρη της Πάφου και κυρίως από το διαμέρισμα Πύργου Τηλλυρίας μαζεύτηκαν στην πλατεία του Πύργου για να μεταβούν για προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Μάμαντος.

Συνολικά θα επισκέπτονταν τον Αγιο Μάμα 650 προσκυνητές με 27 λεωφορεία.

Γύρω στις 06:50 ξεκίνησαν τα πρώτα δύο λεωφορεία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανοίγματος των Οδοφραγμάτων Ανδρέας Καρός. Στα λεωφορεία αυτά επέβαιναν και λειτουργοί των ΜΜΕ.

Ολα πήγαν καλά μέχρι τη στιγμή που έφθασαν τα λεωφορεία στο πρώτο σημείο ελέγχου των κατεχομένων, όπου τα λεωφορεία αναγκάστηκαν να σταματήσουν.

Στα λεωφορεία εισήλθαν ένστολοι ''αστυνομικοί'' του ψευδοκράτους και ζήτησαν από όλους τους επιβαίνοντες να επιδείξουν τις ταυτότητές τους για έλεγχο.

Υστερα από τον έλεγχο, που διήρκεσε γύρω στη μιάμιση ώρα, οι ''αστυνομικοί'' κατέβασαν 11 άτομα από τα λεωφορεία.

Ο κ. Καρός, αφού συσκέφθηκε με τους επιβαίνοντες, αποφάσισε ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα λεωφορεία θα στρέφονταν πίσω.

Στη συνέχεια αναχώρησαν ακόμη δύο λεωφορεία για τα κατεχόμενα, οι επιβαίνοντες των οποίων δέχθηκαν παρόμοιο έλεγχο. Λίγο αργότερα, τα δύο λεωφορεία επέστρεψαν στον Πύργο.

Ο κ. Καρός δήλωσε ότι αυτό που έγινε σήμερα είναι απαράδεκτο και δεν ήταν αυτό που είχε συμφωνηθεί, δηλαδή να γίνει ένας υποτυπώδης έλεγχος με το μέτρημα των ατόμων που βρίσκονταν στα λεωφορεία.

Μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ εξέφρασαν λύπη και απαρέσκεια για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι προσκύνητες.

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάστε το επίπεδο του πιθηκοειδούς Aslan, όπως το επιδεικνύει στο ιστολόγιο του:

"χεστηκαμε για τους θρησκοληπτους!"
2 Σεπτέμβριος 2009 7:57 πμ


Έτσι αντιμετωπίζετε κι εσείς το θέμα απ'ότι φαίνεται από τις χλιαρές σας αντιδράσεις. Αν δεν εταιρκάζετε, δεν εσυμπεθερκάζετε!

Ανώνυμος είπε...

Ερωτήματα προκαλούν οι αναφορές του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ σε βόρεια Κύπρου και η δήλωση ότι στο Λίβανο υπάρχει ένα κράτος, πράγμα που δεν ισχύει στην Κύπρο, κατά την έκφρασή του. Οι δηλώσεις του Σύρου Προέδρου έγιναν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο Χριστόφια στη Δαμασκό τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, σε ερώτηση του ΡΙΚ προς τον Σύρο Πρόεδρο για το αν η Τουρκία πρέπει να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο, ακολουθώντας έτσι το παράδειγμα της Συρίας που απέσυρε τις δυνάμεις της από το Λίβανο το 2005, ο Μπάσαρ Αλ Άσαντ απάντησε επί λέξει:

«Δεν μπορώ να απαντήσω σε μια ερώτηση που αφορά την τ/κ ηγεσία. Όμως στις συνομιλίες που είχαμε σήμερα (σσ τη Δευτέρα) άκουσα από τον πρόεδρο Χριστόφια τις ελληνοκυπριακές θέσεις πάνω στο θέμα της "Βορείου Κύπρου" και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η επίλυση του προβλήματος θα πρέπει να επιτευχθεί μέσα από το διάλογο και τη διεθνή μεσολάβηση. Η Συρία επενέβη στο Λίβανο όταν της ζητήθηκε από την κυβέρνηση του Λιβάνου το 1976 και στο Λίβανο υπάρχει ένα κράτος. Η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική και οποιαδήποτε σύγκριση είναι λανθασμένη».

Στην ιστοσελίδα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Συρίας, SANA για να διαβάσετε την είδηση όπως την μετέδωσε το πρακτορείο.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας ικανοποιημένος που ο Πρόεδρος της Συρίας αντιλήφθηκε ότι ανέλαβε κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο και το έχει μετατρέψει σε κοινότητα χωρίς δικαίωμα λόγου, δήλωσε: "Πιστεύω ακράδαντα ότι αναζωογονούνται οι θερμές φιλικές και παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ της Συρίας και της Κύπρου".

Όταν του μεταβίβασαν κάποιοι δημοσιογράφοι ότι υπήρξαν αντιδράσεις στην Κύπρο για τις δηλώσεις του Προέδρου της Συρίας, και κάποιοι απεκάλεσαν την επίσκεψη του αποτυχημένη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Αν έγιναν τέτοιες αναφορές στη Λευκωσία, θεωρώ ότι είναι παράδοξο, δεν είναι καλόβολες. Έχω κάνει την αποτίμηση της επίσκεψης και ο κάθε Κύπριος έχει το δικό του κριτήριο και μπορεί να κρίνει από μόνος του".

Με την κατάντια μας γελούν οι Τούρκοι, αφού προβάλλουν τη δήλωση του Προέδρου της Συρίας οι τουρκικές εφημερίδες. Η Ακσάμ τη στεγάζει υπό τον τίτλο "Στον Χριστόφια σοκ δύο κρατών" και η Γιενί Σαφάκ γράφει: "Ο Χριστόφιας έμεινε με τη γλύκα...". Παρόμοια διάσταση δίδουν και οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες. Η Βατάν ισχυρίζεται ότι "ο Πρόεδρος της Συρίας εξαπέστειλε τον Δημήτρη Χριστόφια και τη συνοδεία του, αφού προηγουμένως τους τάισε φιστίκι Δαμασκού".

ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ ΑΞΙΟΟΠΡΕΠΕΙΑΣ;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ ΣΤΟ FACEBOOK: "Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ". ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Υ.Γ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ LOGO ΤΟΥ GROUP.

Ανώνυμος είπε...

Τέρμα πια στις αυταπάτες,
ή με τους ντιβέλοπερς,
ή με τους εργάτες!

Ανώνυμος είπε...

Να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στον ευέλικτο, στον ευέλικτο.

Και η εγκατάλειψη της Συμφωνία της 8ης Ιουλίου και η εκπροσώπηση μας στις τεχνικές επιτροπές και στις ομάδες εργασίας από νενέκους, και η συμμετοχή σε αυτές εποίκων και το άνοιγμα του οδοφράγματος της Λήδρας χωρίς το ταυτόχρονο άνοιγμα του Λιμνίτη και την πλήρη αποστρατικοποίηση της περιοχής και ο συναιτερισμός και τα δύο κράτη της συμφωνίας της 23ης Μαϊου και το μνημόνιο με τη Μεγάλη Βρετανία και η αποτυχία του να πείσει στη Συρία και η απώλεια του μεγάλου μας συμμάχου της Ρωσίας και η υποβάθμιση του θεσμού που εκπροσωπεί σε έσχατο όριο και η προτιμήσεις που εκφράστηκαν δημόσια για τον αρχηγό του ψυδοκράτους και η ανέχεια στη συμπεριφορά του Μίλετ και η παραμονή 50.000 εποίκων και η "lisi apo tous kiprious gia tous kiprious" και η έναρξη των διαπραγματεύσεων χωρίς να παραχθεί έργο στις επιτροπές και χωρίς να ξεκαθαρίσει η βάση λύσης και η αδύναμη διαπραγματευτική του ομάδα και το "kalo klima" και η αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων που αφορούν το κυπριακό και το καθημρινό μας ξεβράκωμα με το θέμα του Λιμνίτη και η εξίσωση οργανωμένων εγκλημάτων του τουρκικού κράτους με εγκλήματα δικών μας φασισταριών και η συμφωνία για μη πολιτικοποίηση του θέματος των αγνοουμένων ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ.

Aslan είπε...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΞΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΚΕΛ ΝΑ ΜΕΤΑΞΕΛΙΧΤΕΙ ΣΕ ΔΙΖΩΝΙΚΟ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ!

Ανώνυμος είπε...

Να παραιτηθεί ο ευέλικτος οδοστρωτήρας άμεσα με βάση το άρθρο 44 του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, παράγραφος 1, εδάφιο δ, "Το λειτούργημα του Προέδρου ή του Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας παραμένει άνευ φορέως λόγω διαρκούς σωματικής ή διανοητικής ανικανότητος ή λόγω απουσίας μη προσωρινής καθιστώσης αδύνατον την ενεργόν εκπλήρωσιν των καθηκόντων αυτού."

Ανώνυμος είπε...

Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ στην εκπομπή Από Μέρα σε Μέρα του ΡΙΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 2009:

"Δεν φταίει η κυβέρνηση Χριστόφια για τα μικρά λάθη των τοπικών παραγόντων στο θέμα του Λιμνίτη".

Ακούτε Πυρκώτες; Εσείς φταίτε για τούτα ούλλα, σύμφωνα με την ευέλικτη κυβέρνηση του οδοστρωτήρα!