Η αλήθεια έχει φωνή.

Δημοκρατία της Φίμωσης

Ομολογώ ότι δεν έχω μπει πολλές φορές στο κόπο να σχολιάσω στο CW διότι ακόμη και πριν δημιουργήσω λογαριασμό blogger με ψευδώνυμο, τα 5-6 ανώνυμα σχόλια που άφησα αντί αυτά να τύχουν απάντησης ή έστω ανοχής διαγράφονταν πάραυτα. Ηταν ξεκάθαρο πως δεν τους ενοχλούσε το ποιοι είμαστε αλλά το τι γράφουμε. Σήμερα αποφάσισα να τους δώσω μια ευκαιρία να αποδείξουν ότι αδίκως τους κατηγορούμε για φίμωση της αντίθετης άποψης. Με αφορμή τη νέα τους ανάρτηση ''Τώρα και πάντα Α Μπε μπε μπε'' όπου εκτός απο χαρακτηρισμούς και βρισιές ενάντια στις δύο μεγαλύτερες δημοκρατικές παρατάξεις της Κύπρου καλούσαν όσους παρευρεθούν στο ''συλλαλητήριο'' τους να μην επιδοθούν σε ''τουρκοφάγα'' συνθήματα..

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε. Στο Blog μας κυβερνούμε ακόμα εμείς !

Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, παρευρεύθηκε σε όλες τις επετειακές εκδηλώσεις των ημερών. Και στην εκδήλωση του ΔΗΚΟ και σε αυτήν της ΕΔΕΚ, αλλά κυρίως στην ψεσινή εκδήλωση στο Προεδρικό.
Θα είμαστε επίσης οπωσδήποτε παρόντες στην αντικατοχική εκδήλωση της Δευτέρας (για την οποία προειδοποιούμε τους διοργανωτές, να μην αφήσουν χρυσαυγίτικα και φιλοχρυσαυγίτικα στοιχεία να παρεισφρήσουν στην εκδήλωση με "τουρκοκτόνα" συνθήματα, τα οποία μόνο ενισχύουν τους όσους ισχυρίζονται ότι το Κυπριακό είναι θέμα εκατέρωθεν εθνικισμών και όχι θέμα εισβολής και κατοχής).
Τα όσα διαδραματίστηκαν στην ψεσινή εκδήλωση, έκαναν την ψυχή και τη συνείδησή μας να επαναστατήσει. Πρωτοφανή έκτροπα έλαβαν χώρα.
Δεν αναφερόμαστε στην ομιλία του Δ. Χριστόφια, η οποία σε γενικές γραμμές μπορεί να ήταν και καλύτερη από ό,τι θα αναμέναμε από εκείνον (το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν τον πιστεύουμε όταν μιλά για αρχές και για ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί ξέρουμε ότι στις διαπραγματεύσεις, όπως και ο ίδιος λέει και όπως απέδειξε το 2004 δεν έχει "κόκκινες γραμμές").
Αναφερόμαστε στο προσβλητικό για τη νοημοσύνη μας συνδυασμό παρωδείας μιούζικαλ τύπου Μπρόντγουει με κακόγουστη παιδική παράσταση τύπου "Ο Νικολάκης και το Κυπριακό", η οποία έβριθε ασυναρτησιών και που αν είχε και σκοπό να μεταδώσει κάποια βαθύτερα νοήματα, απέτυχε παταγωδώς.
Αυτό που βιώσαμε ψες δεν ήταν τέχνη, αλλά κακοποίηση της λογικής και περιφρόνηση της σοβαρότητας του δράματος της Κύπρου. Με ατάκες χαμηλού επιπέδου όπως "νησί του Α μπε μπε". Άκου "νησί του Α Μπε Μπε" και "νησί του Α Μπε Μπε"!
Όπως καταντήσαμε από έναν Τάσσο Παπαδόπουλο στο σαφώς ανεπαρκή κωμικοτραγικό και σε μεγάλο βαθμό πανάσχετο Δ. Χριστόφια, έτσι και καταλήξαμε από την Αλεξίου και το Νταλάρα, από το "Χελιδονάκι" και το "Ανασήκωσε την πλάτη και Απόσεισέ τους" στο "Α μπε μπε".
Καταλήξαμε να μας κυβερνούν οι Αμπεμπεεεέδες!
Ενώ ετοιμαζόμασταν μάλιστα να προβούμε σε αυτοί την ανάρτηση, δύο φίλοι της Επιτροπής, που διαμένουν στην Κυριάκου Μάτση κοντά στο Προεδρικό, μας παραπονέθηκαν ότι τα ΕΔΟΝόπουλα, έμπλεα ενθουσιασμού, με ντοντούκες και χωρίς, φωνασκούσαν κομματικά συνθήματα "ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ" ένα δρόμο πιο πέρα από την εκδήλωση.
Κομματικά συνθήματα σε επίσημη κρατική εκδήλωση μνήμης και τιμής! Θυμάστε ποτέ κάτι τέτοιο στο παρελθόν;
Στο νησί του Α Μπε Μπε λοιπόν! Με Α μπε μπεεεεεε και ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ. Ελπίζουμε μόνο, όχι "και πάντα"!


Τους άφησα λοιπόν το παρακάτω σχόλιο:


''Αναρωτιέμαι αν αληθινά πιστεύετε ότι ο ''Τούρκοφαγισμός'' όντως βλάπτει την υπόθεση της Κύπρου αφού μεταξύ άλλων δίνει τροφή στα επιχειρήματα Ντενχτάζ υπέρ της διχοτόμησης. Η αν απλά πρόκειται για ένα ρητορικό ψέμα μέσω του λόγου σας με σκοπό, να παραπλανηθεί ο συνομιλητής σας. Αυτό που ζητάτε να γίνει στο συλλαλητήριο ονομάζεται αποσιώπηση, ο ομιλητής οργανώνει τη στρατηγική του στο λόγο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χρειαστεί να αναφερθεί σε κάποιο ζήτημα. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες με το ψέμα: ο ομιλητής παραβιάζει συνομιλιακά αιτήματα, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει ασυμμετρία στόχων και πληροφοριών και η φύση της επικοινωνίας είναι συγκαλυμμένη. Σε κάποιες περιπτώσεις, η αποσιώπηση συνιστά ψεύδος όταν ο ομιλητής με τη στρατηγική που ακολουθεί οδηγεί σκόπιμα τον ακροατή του να πιστέψει κάτι που ο ίδιος θεωρεί ψευδές σε επίπεδο υπονοημάτων. Η ''αλήθεια'' που θέλει να μεταδώσει στο ακροατήριο έγκειται σε αυτό που πιστεύει ο ομιλητής ότι θα εξυπηρετήσει το σκοπό του, όχι σε αυτό που πραγματικά πιστεύει ή γνωρίζει, άσχετα από το αν αυτό τελικά είναι αλήθεια ή όχι. Παραβιάζετε την αρχή της συνεργασίας, προσποιούμενοι, ώστε να πείσετε το συνομιλητή σας να πιστέψει κάτι άλλο από αυτό που ισχύει πραγματικά Αυτό επιτυγχάνεται επίσης μέσω ψευδών υπονοήσεων ή προϋποθέσεων. Ποια είναι τα πραγματικά σας συναισθήματα απέναντι στους Τούρκους της Κύπρου και γιατί προσπαθείτε να αποσιωπήσετε το γεγονός ότι τόσο οι ''Τουρκοφάγοι'' όσο και εσείς (όποιοι και αν είστε) έχετε ένα κοινό σκοπό και βρίσκεστε στο ίδιο στρατόπεδο; (Ενάντια στη ΔΔΟ)

Αν κρίνουμε απο τα γεγονότα τότε πολύ φοβάμαι ότι ο λόγος σας είναι απλά μια αδίσταχτη παραπλάνηση για να υπηρετήσει τους σκοπούς σας.

Φιλικά.''


Μέσα σε χρόνο αστραπή το σχόλιο διαγράφηκε χωρίς καμία δικαιολογία.




mute

Εγκαταλείψατε κάθε ελπίδα διαλόγου εσείς που εισέρχεστε..


Δεν υπάρχουν σχόλια: