Η αλήθεια έχει φωνή.

Για τους φανατιζόμενους, τους υβρίζοντες και τους δικαιολογούντες ...



Παραθέτω (αναδημοσιεύω) πιο κάτω, άρθρο του δημοσιογράφου Χρύσανθου Χρυσάνθου από το χτεσινό “Φιλελεύθερο”, (23/7/2009), από την στήλη “ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ” (καλό είναι να αναφέρουμε τις πηγές μας). Το άρθρο καταπιάνεται με τον φανατισμό των “υπερελλήνων σούπερ-πατριωτών” (αυτών που κρίνουν και αποφασίζουν ποιος ενδείκνυται να πάρει πιστοποιητικό πατριωτισμού HACCP και ποιος όχι) ...

Πιο συγκεκριμένα στο κείμενο του ο κ. Χρυσάνθου αναφέρεται (και έντονα επικριτικά μάλιστα – ενίοτε υπάρχουν και τέτοια άρθρα στον “Φιλελεύθερο”),

Πρώτον, στα τελευταία γεγονότα με τα υβρίζοντα (όπως θα ‘λέγε κι ο Σέρτης στην ίδια εφημερίδα) φασιστοειδή και
Δεύτερον, στη προσπάθεια που γίνεται (από διάφορους τύπους) για ηρωοποίηση των καταδρομέων που επιτέθηκαν (παράνομα) κατα του Προεδρικού τη μέρα του πραξικοπήματος (15η του Ιούλη του 1974).


Το αφιερώνουμε στους μεγαλοφωστήρες [όπως αυτούς τους ακατονόμαστους blog των δήθεν Απο(κατα)στατών της Δημοκρατίας] και στους κάθε λογής “ψευτοπατριώτες” που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν για να προωθήσουν αυτά που τους έχουν σφηνωθεί στον εγκέφαλο τους!

**********
Βρικολακιάζει ο φανατισμός

[οι επιχρωματώσεις είναι δικές μου]


“Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ φορτίζεται επικίνδυνα και το ενδεχόμενο ενός καταστροφικού διχασμού προβάλλει απειλητικά. Τα βδελυρά, αποτρόπαια συνθήματα, που εκστόμισαν άνθρωποι τυφλωμένοι από τον φανατισμό, εναντίον του προέδρου Χριστόφια έχουν ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Όλοι δικαιούνται να έχουν τις απόψεις τους και να τις εκφράζουν, να προσπαθούν να πείσουν - κατά προτίμηση με επιχειρήματα βέβαια. Αλλά
δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επιβάλουν στους υπόλοιπους τις δικές τους απόψεις και να κολλούν σε οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί τους στο Κυπριακό τη ρετσινιά του «προδότη».

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι μόνο τα εθνικιστικά στοιχεία που επιδεικνύουν τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές. Ορισμένοι φανατικοί και της άλλης παράταξης, της παράταξης του «λύση να ’ναι και ό,τι να ’ναι», κάνουν ακριβώς τα ίδια, με την εριστική τους συμπεριφορά και τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Κι αυτοί δεν είναι άμοιροι ευθυνών για την εκρηκτική ατμόσφαιρα που δημιουργείται.

Ο φανατισμός δηλητηριάζει τη δημοκρατία, υπονομεύει το μέλλον του τόπου. Τέτοιες συμπεριφορές (υποκινούμενες μάλιστα έξωθεν) συνέβαλαν στην τραγωδία του 1974, υποβοήθησαν στην εκτέλεση των σχεδίων σε βάρος της Κύπρου και του λαού μας, με το πραξικόπημα της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ και την τουρκική εισβολή. Όπως τότε, έτσι και σήμερα συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις ενθαρρύνουν με τη στάση τους αυτές τις καταστάσεις. Έφτασαν μέχρι του σημείου να διατυπώνουν τη θέση ότι οι καταδρομείς, που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στο προεδρικό μέγαρο την ημέρα του πραξικοπήματος, «δολοφονήθηκαν από τις Δυνάμεις Ασφαλείας του κράτους», από τους ανθρώπους που αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα και προασπίστηκαν τη Δημοκρατία! Αιδώς Αργείοι!

Αυτό το κακόγουστο αστείο ότι δήθεν εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία οι επιτιθέμενοι στο Προεδρικό την αποφράδα ημέρα της 15ης Ιουλίου 1974 πρέπει κάποτε να τελειώσει. Μπορεί οποιοσδήποτε να επικαλεστεί ως άλλοθι ότι πήρε διαταγή να δολοφονήσει έναν εκλεγμένο από τον λαό πρόεδρο της Δημοκρατίας για πραξικοπηματική κατάληψη της εξουσίας;

Το πραξικόπημα του 1974 δεν ήταν στιγμιαίο έγκλημα. Ήταν απότοκο της τρομοκρατικής δράσης της ΕΟΚΑ Β΄ και του ιδρυτή της, Γεώργιου Γρίβα, των φανατικών ενωτικών, που συνεπικουρούμενοι από τη Χούντα ήθελαν σώνει και καλά να επιβάλουν τις απόψεις τους, κατηγορώντας τον Μακάριο ότι δήθεν πρόδωσε το όραμα της ένωσης. Θα ήταν τραγικό να βρικολακιάσει ο φανατισμός”

Για το copy-paste
Anef_Oriwn
Παρασκευή 24/7/2009

9 σχόλια:

Sike είπε...

άσχετο, από το περιθώριο: "Αυτό το blog δημιουργήθηκε ως απάντηση στην τρομοκρατική δικτατορία των κομματόσκυλων του Christofias - watch που καταστρατηγήθηκαν για να φιμώσουν κάθε έννοια ελεύθερης..." - που *καταστρατηγήθηκαν*;;

Ανώνυμος είπε...

Τι ήθελες να γράφαν δηλαδή ρε ΣΑΙΚ?

Αυτοκαταστρατηγήθηκαν?

Αφου καταστρατηγήθηκαν.

εκτός αν νομίζεις ότι και αυτοί που γράφουν
τα συνθήματα στους τοίχους των σχολίων..

....αυτοκαταστρατηγούντε...

Anef_Oriwn είπε...

Μάλλον έχει δίκιο η Sike ... Αντί “καταστρατηγήθηκαν” θα ‘πρεπε να γράφει είτε “στρατηγήθηκαν” είτε “επιστρατεύτηκαν”.

Anef_Oriwn
Κυριακή 26/7/2009 – 6:24 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο Anef. Να τον ακούτε. Μπορεί να είναι λίγο ηλικιακός ρατσιστής, αλλά είναι καλά τα ελληνικά του.

Anef_Oriwn είπε...

Τελευταίε Ανώνυμε, τι παει να ειπέι “λίγο ηλικιακός ρατσιστής”; Ή είμαι ή δεν είναι. Μεσοβέζικες καταστάσεις δεν υπάρχουν … Αλλά να σου πω την αλήθεια στην πράξη “ηλιακός ρατσιστής” είμαι … Δεν μπορώ να βλέπω τα ηλιακά σύστημα να στέκουν σαν τα καυλιά (όπως και του λόγου σου) πάνω στες ταράτσες των οικοδομών!
Όσο για τα ελληνικά μου συνεχώς τα εμπλουτίζω μελετώντας τους λόγους του Λυσσαρίδη - μανθάνω νέες λέξεις, όπως λόγου χάριν να πούμεν, “οσφυοκάμπτες”, “βουτυροσπόνδυλοι”

Anef_Oriwn
Κυριακή 26/7/2009 – 9:49 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως οι λέξεις του Λυσσαρίδη που μαθαίνεις σου πάνε γάντι! Μπράβο, μπράβο!

Aslan είπε...

Αν ειχαν και κανενα νοημα οι λεξεις του πελλογερου...

Valtasar είπε...

Μόλις ανακάλυψα το μπλόκ σας και ενθουσιάστηκα. Θα σας επισκέπτομαι καθημερινα γιατί με όλη αυτή τη τρομοκρατία και την παρακμή που μας δέρνει, θα ήθελα να διαβάζω και κάτι για να γελώ. Είστε απίστευτα γραφικοί και αφελής. Και μόνο η ιδέα οτι φτιάξατε ενα μπλόκ σαν απάντηση στο christofias-watch δείχνει πόσο ανώριμοι είστε. Εκείνο που είναι πιο αστείο είναι οτι χρησιμοποιείτε ιστορικά επιχειρήματα και αποδείξεις αλλά το κάνετε με ενα τρόπο που θυμίζει 18χρονα που δεν τα παίζουν και αποφάσισαν να φτιάξουν δικό τους παιχνίδι.
Καλή συνέχεια.
Καλή δουλειά....

Aslan είπε...

και τωρα αγχωθηκαμε ρε κλωνε