Η αλήθεια έχει φωνή.

Πρόεδρε εγκατέλειψε επιτέλους την πολιτική του ευκταίου προχώρα με την πολιτική του εφικτού. Η μόνη λύση που μπορεί να αντέξει την απέραντη βλακεία του ΛΑΟΥ σου είναι η ΔΙΧΟΤΌΜΗΣΉ.
Φανατικός αναγνώστης του CW οραματίζεται το μέλλον της καθαρής απο τουρκαλλάδες μισής Κύπρου.
Ακόμα ένα περιστατικό προστέθηκε λοιπόν στη λίστα κοινών στοιχείων των σημερινών αυτόκλητων εθνοσωτήρων μας με τους τότε ομοιούς τους.
Οχι δεν είμαστε προφήτες έχουμε απλά μια ελάχιστη κοινή λογική.
Ο Χριστόφιας δεν έχει να κατηγορήσει κανένα άλλο για το χθεσινοβραδινό μαχαίρωμα στη δημοκρατία παρά μονάχα τον εαυτό του. Η γαϊδουρίσια υπομονή και ανοχή προς όλους αυτούς για τόσο καιρό μας έφεραν στο σήμερα.
Κάποιοι καταχράστηκαν αυτή την ανοχή και φυσικά ξεπέρασαν κάθε όριο.
ΙΙ. ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Ο Ποινικός Κώδικας που ισχύει σήμερα έχει ετοιμαστεί και τεθεί σε ισχύ πριν την ανεξαρτησία της Κύπρου από την Αγγλική Αυτοκρατορία το 1959. Στη δεκαετία του 1990 μεταφράστηκε στην ελληνική γλώσσα και έχει ήδη τροποποιηθεί από την αρχική ψήφισή του πέραν των 40 φορών στα επί μέρους άρθρα του.

Αρχικά, περιλαμβάνει γενικές διατάξεις που αφορούν την ερμηνεία κάποιων όρων που περιέχονται στο νόμο και το πότε έχει εφαρμογή ο Κώδικας εντός και εκτός της εδαφικής κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ακολουθούν οι γενικές διατάξεις για την ποινική ευθύνη των παραβατών. Σε αυτό το μέρος του Κώδικα καταγράφονται οι λόγοι που αίρουν τον καταλογισμό στον αδικοπραγούντα που τέλεσε ένα αδίκημα, όπως το νεαρό της ηλικίας του (όταν είναι κάτω των 14 χρόνων, το παιδί δεν θεωρείται ποινικά υπεύθυνο), ο εξαναγκασμός να τελέσεις αδίκημα, η φρενοπάθεια, η κατάσταση ανάγκης. Πέραν τούτου, ξεκαθαρίζεται ότι η μέθη και η άγνοια νόμου δεν αποτελούν υπεράσπιση στα τελεσθέντα αδικήματα. Στο επόμενο μέρος καταγράφονται ποια άτομα που συμμετέχουν στην τέλεση ενός αδικήματος μπορούν να κατηγορηθούν είτε γιατί προκάλεσαν το αδίκημα, ή γιατί βοήθησαν είτε στην τέλεση του αδικήματος είτε μετά από αυτό βοήθησαν τον αυτουργό να διαφύγει της σύλληψης. Ακολουθούν οι διάφορες ποινές που ισχύουν στη Δημοκρατία, όπως αυτές αναφέρονται πιο κάτω. Στο Δεύτερο Μέρος του Κώδικα καταγράφονται όλα τα ποινικά αδικήματα που τιμωρούνται με βάση τον ποινικό κώδικα και αποτελούν τον κορμό του ποινικού μας σύστημα. Πέραν αυτών των αδικημάτων, σε κάθε νόμο υπάρχουν ποινικές διατάξεις οι οποίες ποινικοποιούν ανθρώπινες συμπεριφορές που αποτελούν αντικείμενο αυτού του ειδικού νόμου. Έτσι υπάρχουν αδικήματα:

1. Εναντίον της Δημόσιας Τάξης, όπως εσχάτη προδοσία, διέγερση σε ανταρσία, εξύβριση του αρχηγού της Πολιτείας, κατασκοπεία κλπ,

2. Εναντίον της Κοινωνικής Τάξης, όπως συμμετοχή σε Παράνομο Σύνδεσμο και Εγκληματική Οργάνωση, οχλαγωγία, συμπλοκή, μέθη, δημόσια εξύβριση, κλπ,

3. Εναντίον της Άσκησης Νόμιμης Εξουσίας, όπως δεκασμός Δημόσιου Λειτουργού, κατάχρηση εξουσίας, ψευδορκία, καταστροφή αποδεικτικού υλικού, απόδραση κρατουμένου, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος από δημόσιο λειτουργό, κλπ,

4. Που παραβλάπτου το κοινό γενικά, όπως αδικήματα κατά των ηθών (βιασμός, μαστροπεία, απαγωγή, αιμομιξία, άσεμνη επίθεση κλπ.), αδικήματα σχετικά με το γάμο (διγαμία, κλοπή παιδιού κλπ), αδικήματα οχληρίας, δυσφήμησης και προσβολής μνήμης αποθανόντα, κλπ,

5. Εναντίον του Προσώπου, όπως φόνος εκ προμελέτης, ανθρωποκτονία, πρόκληση σωματικών βλαβών, επίθεση, κλπ,

6. Εναντίον της Περιουσίας, όπως κλοπή, ληστεία, παράνομη είσοδος σε ξένη περιουσία, διάρρηξη, ψευδείς παραστάσεις, κλεπταποδοχή, πλαστογραφία, πλαστοπροσωπία, εμπρησμός, κλπ.

Δεν επιθυμούμε να συλληφθεί κανένας.
για να αντιμετωπίσουμε τα τέρατα δεν θα γίνουμε τέρατα.
όμως αυτοί που υποσκάπτουν την δημοκρατία δεν έχουν κανένα ''δημοκρατικό δικαίωμα'' να μας εξευτελίζουν καθ' αυτό τον τρόπο. Σεβαστό το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης όμως απαιτούμε να σεβαστούν και τη δική μας.
Μην αποποιήστε των ευθυνών σας απανταχού αποκαταστάτες. (και δεν απευθύνομαι μόνο στο CW). Σας είδαμε που στεκόσασταν δίπλα απαθείς και τα γραπτά σας είναι εκεί να αποδεικνύουν καθημερινά το μερίδιο ευθύνης που φέρετε όλοι στην υποκίνηση αυτής της βίας. Να στε σίγουροι ότι με τέτοιες πράξεις ο Λαός θα συσπειρώνεται ακόμη πιο πολύ στο πλευρό του Προέδρου. Δεν απαιτούμε να συλληφθεί κανένας παρόλο που είναι υποχρέωση της αστυνομίας να μας προστατεύσει από το σκοτάδι σας.
Συνεχίστε έτσι και ακόμη και τα παιδιά σας θα σας φτύνουν Διότι εδώ θα είμαστε και σε 20 χρόνια για να δούμε που θα οδηγηθεί τελικά αυτός ο τόπος. Τα ψηλοβροχια που σπέρνετε σήμερα θα τα θερίσουμε σε ανεμοθύελλες και καταιγίδες στο μέλλον..
Καλό καλοκαίρι σε όλους μας.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ρατσιστική ανάρτηση εναντίον του Αβοριγίνου, τον οποίο και εμφανίζεις με περιπαιχτικό τρόπο, είναι απαράδεκτη. Είσαι ρατσιστής.

Περιμέναμε περισσότερα από εσένα, αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να ανταποκριθείς στο ρόλο σου να αντικρούσεις με επιχειρήματα τους Φασίστες του christofias-watch.\

Τελικά, εκεί στο christofias-watch μαζεύουν πολλή κίνηση και εδώ αυτό το site είναι τρεις και ο κούκος.

Τελικά ακόμη κι αν ενώσουμε δυνάμεις δεν τα καταφέρνουμε. Κρίμα που επιστρατεύσαμε μέχρι και δημοσιογράφο του Άστρα, αλλά η δουλειά μας δε γίνεται.

Έχω να πω κάτι: μήπως να πάμε σπίτι μας ήσυχοι και να σταματήσουμε να φωνασκούμε και να τσακωνόμαστε με τους φασίστες που δε θέλουν λύση; Στο κάτω κάτω κυβέρνηση είμαστε εμείς. Ας αφήσουμε τον Πρόεδρο Χριστόφια να κάνει τη δουλειά του.

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ προβοκάτορα,

Δεν ξέρω αν εσένα σε έχουν επιστρατεύσεις οποιοδήποτε, εμένα πάντως όχι.

Γι αυτό τις εξυπνάδες και τις βλακίστικες παρεμβάσεις αλλού.

Δεν στενοχωριέστε που δεν μπορείτε να αρθρώσετε ούτε ένα επιχείρημα;

Δεν σας προβληματίζει που δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε έστω και στο ελάχιστο τα συνθήματα που ρίχνετε;

αν ήμουνα στη θέση σας ειλικρινά δεν θα το άντεχα τόσο αυτορεζίλεμα.

Άργος ο Πανόπτης είπε...

Ναι όντως προσέβαλα τον Αβοριγίνο και απολογούμαι, δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση της ψυχικής υγείας και γαλήνης αυτού του φιλήσυχου ανθρώπου με τη φατρία σας.

Άργος ο Πανόπτης είπε...

Και το επίπεδο δεν το κατεβάσαμε εμείς.

Οταν συμπεριφέρεστε και συνθήματολογείτε σαν θυμικά ζώα να περιμένετε και το ανάλογο πείραγμα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε προβοκάτορα,

αλλού αυτά!!!
Οι υποστηρικτές της επανένωσης και της λύσης είναι άνθρωποι που δεν καταφεύγουν σε φτηνά τεχνάσματα, σε ύβρεις και τραμπουκισμούς.
Το αν "μαζεύουν κίνηση" εκεί /που συχνάζεις κι εσύ προφανώς/ με τα σχόλια των ανωνύμων(και τι σχόλια!) και τα λιβελλογραφήματα, άστο.Θα φανεί στο χειροκρότημα.
Να το χαίρεστε το blog και το επίπεδο!
Αναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι για τον τρόπο που μου συμπεριφερθήκατε.

Βγαίνει ένας δικός σας και σας λέει την άποψή του και του κάνετε έτσι;

Δε δικαιούμαι να κάνω μια εισήγηση;

Κι εσύ κ. Μιχαήλ, με απογοήτευσες. Νόμιζα ότι ήσουν δικός μας. Σε επιστρατεύσαμε για να βοηθήσεις και όχι για να κάνεις τα δικά σου.

Κρίμα!

Ανώνυμος είπε...

Στο Christofias-watch έχουν τοποθετηθεί δεκάδες φορές κατά των ακροδεξιών.Η ακροδεξιά εξυπηρετεί μόνο το ΑΚΕΛ και φάνηκε από την προσπάθεια του Ευαγόρου να συνδέσει τους μαλάκες φασίστες με τους παρευρισκομένους. Εκτός βέβαια και αν θεωρείτε και εσείς πως όλοι είναι φασίστες πλην του Χριστόφια, του Ταλάτ και του Ντενκτάς.

Ανώνυμος είπε...

emena h photo arese m
Egelasa

Ratsistikh 8a htan an koroideve ton avgorino oxi ta fasistopeda..

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8.46,
άτε σιόρ τζιαι επιστέψαμέ σε τωρά!!!
Ότι τζιαι να κάμεις "δικέ" μας στο επίπεδό σου εν θα κατεβούμε!
Γιώρκος Κυπραίος

Ανώνυμος είπε...

Ratsismos einai na parousazeis ena olokliro lao (tous tourkous) san na forane oloi mantiles kai fesi opos ekame xiliades fores to cw..

H fotografia den koroidevei ton avgorino an kapoioi einai ypereves8itoi as isixasoun ligo..

Ανώνυμος είπε...

Μα άκουσα καλά; Ήταν τζιαι ο γιος του Αγγελίδη μέσα σε τούτους που κατηγορήσαν για τα υβριστικά συνθήματα;;;;
Μα τελικά το ΔΗΚΟ εν μοιρασμένο σε ακροδεξιά τζιαι σε κεντρώα πτέρυγα;
Δηλώσεις Κλεάνθους τζιαι Αθ. Κυριακίδου στον ΑΣΤΡΑ.
Επίσημα το ΔΗΚΟ εκαταδίκασεν;
Γιώρκος Κυπραίος

Ανώνυμος είπε...

σαν ενας πολιτης 21 ετων ντρεπομαι που ο νεοφασισμος κατακτα την κυπριακη νεολαια.που οι εθνικιστες αποτελουν την μετεξελιξη του δησυ,που οι σημερινοι εθνοπατερες το 2004 δεν μιλουσαν,που ο τασος θεοποιειται επειδη εφερε ενα σχεδιο εκτρωμα,που ο χριστοφιιας αποκαλειτε προδοτης επειδη μπορει να φερει ακομα ενα σχεδιο εκτρωμα,που καποιοι προτιμουν ενωση με την ελλαδα ακομα παρα επανενωση,που καποιοι προτιμουν διχοτομηση παρα επανενωση,που καποιοι θεωρουν την εοκα β απελευθερωτικη οργανωση,που οι ομαδες ανηκουν σε κομματα,που δεν βλεπω κυπριακες σημαιες στην κερκιδα της ομαδας μας του αποελ,που αμυαλοι καραγκιοζηδες μου λαλουν φερτα μιλια σου επειδη θελω λυση και δεν θελω ενωση,που ειμαι ακομματιστος,που υποστηριζω τον χριστοφια,που δεν ειμαι φασιστας αν και ειμαι αποελιστας.και πολλα αλλα που ντρεπομαι να πω.