Η αλήθεια έχει φωνή.

Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα.


Ενα απο τα αντεπιχειρήματα των αυτόκλητων εθνοσωτήρων μας ως απάντηση στο λεγόμενο ''αυτομαστίγωμα'' στην αυτοκριτική δηλαδή και εντοπισμό των δικών μας ιστορικών λαθών που οδήγησαν στο τραγικό σήμερα, είναι ότι αυτοί που τους επικρίνουν (μαστιγώνουν) ταυτίζονται με τις απόψεις των Ξένων. Θυμίζουμε τις θαυμαστές δηλώσεις του εθνικού μας ''αφυπνιστή'' Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου (Β) που χαρακτήρισε την εφημερίδα ''Πολίτης'' ως Ελληνόφωνη τούρκική εφημερίδα.





Μαντέψτε όμως ποιοι άλλοι χρησιμοποιούσαν αυτό το ... ''επιχείρημα''

δείτε και 'σεις ιδίοις όμμασι:





Δεν είναι όμως μονάχα αυτό το κοινό στοιχείο του χθές με του σήμερα.



Οι σημερινοί υπερπατριώτες όπως και η ΕΟΚΑ Β πιστεύουν ακράδαντα ότι όσοι δεν ασπάζονται τις δικές τους απόψεις είναι ''μειωμένων αντιστάσεων'' και φυσικά λιγότερο πατριώτες απο την αφεντιά τους. Η ΕΟΚΑ Β θεωρούσε τότε ότι όποιος πίστευε στο σύνταγμα του 60 ή έστω αναρτούσε την Κυπριακή σημαία ήταν λίγο ως πολύ προδότης αφού η ανεξαρτησία για αυτούς ήταν μια θέση υποχώρησης του πρωταρχικού στόχου, της ένωσης. Κανείς δεν μπορούσε να δει τότε τις προοπτικές που είχε αυτό το ανεξάρτητο κράτος το οποίο όχι μόνο θεωρούσαν σίγουρο πως θα κατέρρεε αλλά το εξώθησαν και προς αυτή τη κατεύθυνση. Σήμερα που με τον πιο περίτρανο τρόπο αποδείχθηκε ότι η Ανεξαρτησία ήταν οικονομικά και κοινωνικά η μεγαλύτερη ευλογία της Κύπρου οι σημερινοί υπερπατριώτες βρήκαν κάτι καινούριο να πολεμήσουν: την ΔΔΟ. Και σήμερα αδυνατούν να δουν τις προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας που έχει το επανενωμένο κράτος μέσα στην ΕΕ και θεωρούν θέση υπαναχώρησης την συζήτηση καν μιας τέτοιας λύσης. Να 'ταν όμως μόνο αυτά τα κοινά του χθες με το σήμερα; Η ΕΟΚΑ Β για όσους θυμούνται, ξέρουν ή δεν ξέρουν, διακήρυττε ότι η Κυβέρνηση Μακαρίου είχε ''Δημοκρατικά ελλήμματα'' ενώ στη πραγματικότητα η δημοκρατία έπασχε από τη δημοκρατική ασυδοσία του κάθε οπλαρχηγού. Στις μέρες μας επίσης οι σημερινοί υπερπατριώτες ως γνωστό θεωρούν και αυτοί ότι η παρούσα Κυβέρνηση έχει ''ελλείμματα'' και έχουν βάλει σκοπό βεβαίως να την ''αποκαταστήσουν''. Θεωρούν ότι η δημοκρατία πάσχει, αφού εξέλεξε για πρόεδρο τον Δημήτρη Χριστόφια και αντί να σεβαστούν και να στηρίξουν τον Πρόεδρο στην δύσκολη προσπάθεια που έχει αναλάβει κατ΄ εντολή λαού, τον υποσκάπτουν με κάθε τρόπο. Θεμιτό αυτό στη δημοκρατία, αλλά στη δημοκρατία τα προβλήματα επίσης επιλύονται με περισσότερη δημοκρατία και όχι με ''αποκαταστάσεις'' πραξικοπήματα ανταρσίες κτλ.





Πρόσφατα οι αποκατάστατες στο CW έγραψαν:


''Ήξεραν ή μπορούσαν να ξέρουν τι σήμαινε η απομάκρυνση του Μακαρίου. Τυφλωμένοι όμως από το πάθος τους ήταν αδιάφοροι για το τι μπορεί να συνέβαινε.''


Αυτό είναι αλήθεια.

Οι αγωνιστές της ΕΟΚΑΒ όντως τυφλωμένοι απο το Πάθος τους και ο αιφνίδιος θάνατος του ηγέτη τους Γρίβα συνέτεινε στην έξαρση αυτού του πάθους γενικότερα. Θεώρησαν ''ιερό καθήκον'' να συνεχίσουν (όπως οι ίδιοι πίστευαν) το όραμα του Γρίβα πάση θυσία, στερούμενοι φυσικά την οξυδέρκεια και την τελική κρίση του ίδιου του Γρίβα. 6 μήνες μετά, με την πρώτη ευκαιρία έκαναν το γνωστό σε όλους μας πραξικόπημα ανοίγοντας την κερκόπορτα στον τούρκο εισβολέα.

Σήμερα θα έπρεπε κάποιος να είναι κυριολεκτικά τυφλός για να μην μπορεί να δει την έξαρση παραλογισμού των αυτόκλητων σωτήρων μετά τον θάνατο Παπαδόπουλου. Τυφλομένοι και αυτοί από τα πάθη τους βλέπουν παντού εφιάλτες και έχουν κηρύξει ως αυτοσκοπό τη πάση θυσία απαλλαγή της Κύπρου απο τη ΔΔΟ νομιζόμενοι πως έτσι θα υλοποιήσουν το έργο του Τάσσου Παπαδόπουλου χωρίς φυσικά να χωράνε στα παπούτσια του. Ο Μακάριος είχε αναφέρει ότι ο Παπαδόπουλος στις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου ήταν ο μόνος που είχε μια στάση προβληματισμού σε σχέση με την στείρα άρνηση των υπολοίπων. Ο Γρίβας με τη σειρά του, παρόλο που είχε καταστρώσει πλειάδα σχεδίων περι πραξικοπήματος στη τελική, για διάφορους λόγους κανένα δεν υλοποίησε πλήρως και κανείς φυσικά δεν ξέρει στα σίγουρα αν όντως θα γινόταν τελικά το πραξικόπημα το 74 αν ήτο ζωντανός. Αρα πώς μπορεί κάποιος να ξέρει στα σίγουρα το πως θα ζύγιζε τα πράγματα ο Τάσσος Παπαδόπουλος για να δει αν μας παίρνει ως Κύπρος να πούμε τελικά ένα δεύτερο ΟΧΙ; Τα σημερινά ανδρείκελα χωρίς δική τους κρίση και σκέψη είναι βέβαιο ότι θα πουν εύκολα και ελαφράτη καρδία ένα μεγάλο όχι σε όλα. Μη μπορώντας να αντιληφθούν τι ακριβώς θα σήμαινε η πράξη αυτή. Και τότε εξάλλου, όπως και σήμερα πολλοί ήταν αυτοί που προειδοποιούσαν για Τουρκική εισβολή και διχοτόμηση εαν συνεχιζόταν η ξύλινη πολιτική του παρελθόντος. Και τότε όπως και σήμερα οι της ΕΟΚΑΒ έλεγαν: ''Τα ίδια έλεγε μωρέ και παλαιότερα ο Μακάριος και τελικά δεν εισέβαλε η Τουρκία'' ''Η μητέρα Ελλάδα έχει τις πλάτες των Αμερικάνων!'' (Οντως η Αμερική απέτρεψε διπλωματικά την πρώτη εισβολή όταν ο Γρίβας εισέβαλε στη Κοφίνου, ένα αμιγές ΤΚ χωριό, με αντάλλαγμα την αποχώρηση της Ελληνικής μεραρχίας.) Οι τότε πατριώτες αντί να λάβουν τα σημεία των καιρών και να συνετιστούν συνέχισαν το ίδιο τροπάρι με αποτέλεσμα όταν τελικά εισέβαλε η Τουρκία με αφορμή τα νέα κατορθώματα τους αυτοί να κατηγορούν τους Αμερικάνους φτάνοντας στο σημείο αντι να κρεμάσουν δημόσια τους Πραξικοπηματίες οι οποίοι αμετανόητοι ακόμη και σήμερα μεσουρανούν, πολλοί απο αυτούς βυθισμένοι στα εκατομμύρια, να δολοφονήσουν τον Αμερικανό Πρέσβη στη Κύπρο Ρότζερ Ντέιβις ως υπαίτιο της εισβολής! Αλλα αυτό δεν είναι της παρούσης.





Οπως και τότε λοιπών έτσι και σήμερα ακούμε τα ίδια. Οι μεν να προειδοποιούν ότι βαδίζουμε σε διχοτόμηση οι δε να απορρίπτουν. Αν και το έργο ιστορικά είναι χιλιοπαιγμένο και μονότονο εμείς αδυνατούμε να αλλάξουμε το τραγικό του τέλος. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μα πως να μην; Μάθαμε ποτέ την αληθινή Ιστορία για να διορθώσουμε τα λάθη μας ή μήπως μάθαμε απλά μια ιστορία παραμύθι σαν και αυτές που έλεγε ο παππούς στο καφενείο;

Πως να μην επαναληφθεί όταν τόσα χρόνια κάποιοι απαγόρευαν με βία και μαχαίρι να εκφραστεί καν δημόσια διαφορετική εκτίμηση των γεγονότων εκτός απο την επίσημη εκδοχή εθνικής αποχαύνωσης, που σύμφωνα με αυτή ενώ όλοι είχαν φταίξει σε κάτι, τελικά την βγάζουν όλοι καθαρή, ακόμα και οι πραξικοπηματίες ακόμα και οι δολοφόνοι γυναικόπαιδων. Ρίχνοντας το φταίξιμο στους κακούς ξένους. Κάτι σαν ιστορία του καφενέ δηλαδή είναι τελικά η ''επιστημονική'' αλήθεια των Ιστορικών αποχαυνοτών μας. Μεγαλώνουν υπνωτισμένα στρατιωτάκια άβουλα να ψάξουν την αλήθεια για να ρουφούν το αίμα και το μέλλον τους σαν βαμπίρ. Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται. Είναι απολύτως βέβαιο ότι με μαθηματική ακρίβεια θα 'ρθει μια μέρα που τα παιδιά θα μας τρώνε ζωντανούς σαν κανίβαλοι. ''Γιατί δεν δείχνουν ίχνος συμπάθειας να συγχωρέσουν τις αμαρτίες μας;'' θα ρωτάμε..

Μα πως να συγχωρέσεις κάποιον που δεν έφταιξε ποτέ; Φυσικά και έβαλαν το χέρι τους οι ξένοι στην εθνική μας κατάντια, το θέμα όμως είναι το μικρό ελληνικό δαχτυλάκι, που λέει και ο ποιητής, τι έπραξε; Αυτό μας ενδιαφέρει κύριοι. Διότι χωρίς αυτό, οι κακοί ξένοι που μια ζωή μας ''επιβουλεύονται'' δεν θα μπορούσαν να ρίξουν τις κουρτίνες. Ο Οιδίποδας μόνος πρέπει να βγάλει τα μάτια του στο τέλος της πράξης.


7 σχόλια:

Loucas Soteriou είπε...

gia to video tou nikou sampson to exete kopsi ....gia na sas volevi stin parapliroforisi ...ine sto kommati pou lei
http://www.youtube.com/watch?v=X-O6sNE3QTU
edo ine .......

Άργος ο Πανόπτης είπε...

Ποια παραπληροφόρηση; Είναι παραπληροφόρηση το γεγονός ότι και οι πραξικοπηματίες αλλά και οι σημερινοί υπερπατριώτες θεωρούν την αντίθετη άποψη ως άποψη των ξένων; Είναι μια πραγματικότητα η οποία πρέπει να αναδειχθεί.

Το βίντεο το κόψαμε διότι θέλαμε να εστιάσουμε στο συγκεκριμένο σημείο. Εξάλλου αυτά που λέει μετά ο Σαμψόν (Η άποψη δηλαδή για την προδοτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης) δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που θέλαμε να θίξουμε. Εξάλλου το βίντεο υπάρχει παντού στο διαδίκτυο και στο christofias watch. Χρονικά είναι πολύ μεγάλο και θα έπερνε πολυ ώρα μέχρι να φτάσει στο συγκεκριμένο σημείο που θέλαμε να αναδείξουμε. Πράγμα που θα καθιστούσε άκυρη την προσπάθεια μας.

Η προσωπική άποψη του καθενού είναι σεβαστή αλλά πρέπει να μπορέσει να σταθεί όρθια μπροστά στη κρίση της Ιστορίας και της λογικής.

Το ότι δηλαδή ο Σαμψών ισχυρίζεται ότι το πραξικόπημα δεν έδωσε αφορμή στη Τουρκία για να εισβάλει, εκτός του ότι δεν ήταν αυτό το θέμα μας, είναι απλά η υποκειμενική άποψη του κατηγορούμενου στη προκειμένη περίπτωση.

Ακόμη και οι κατα συρροήν δολοφόνοι εκφράζουν την δική τους εκδοχή των πραγμάτων για να δικαιολογήσουν της πράξεις τους.

ΠΧ:
''Σκότωσα τα παιδιά μου για να μην μεγαλώσουν σε αυτό τον άδικο κόσμο''

Η αυτοκριτική και παραδοχή των λαθών είναι ένα πολύ υψηλό αγαθό που παρατηρείται αποκλειστικά και μόνο στους Ανθρώπους και όχι στα ζώα. Η εφαρμογή της είναι εξαιρετικά δύσκολο πράγμα και χρειάζεται πραγματικό θάρρος. Οι ''δικαιολογίες'' του κάθε Σαμψών είναι απλά ένας μηχανισμός Άμυνας που προστατεύει άπο την θλίψη και την αυτοκτονία. Διότι στη τελική χαρακίρι έπρεπε να κάνει ο συγκεκριμένος αν ήταν πραγματικός άνθρωπος και όχι ένας αμόρφωτος άψυχος πίθηκος.

Η δική μας άποψη είναι ότι κανένας νέος του σήμερα δεν πρέπει να απολογείται και να δικαιολογεί τα λάθη των προγόνων του.

Δεν φέρουν δηλαδή οι νέοι του Ακελ ευθύνη για τα λάθη του Ακέλ ή του Μακαρίου στο παρελθόν
ούτε φυσικά και οι νέοι του Δησύ κτλ για τα λάθη της ΕΟΚΑ Β και των λοιπών οπλαρχηγών της τότε εποχής.

Οι νέοι έχουν υποχρέωση να εστιάζουν και να καυτηριάζουν αυτές τις ανωμαλίες.

Φιλικά.

Ανώνυμος είπε...

Κάμετε κάτι παιδκιά.
Εδιαγράψαν τα σχόλια του Anef πάλε(όι ήταν να τ΄αφήκουν) που το "παρατηρητήριο".
Εν τούτη η δημοκρατία που διακηρύττουν, να βρίζουν τζαι να διαβάλλουν, αλλά να μεν σ΄αφήνουν να τους απαντήσεις.
!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αυτή είναι η δημοκρατία τους.

Δεν είναι μόνο τα σχόλια του Ανεf που διαγράφουν είναι οποιουδήποτε τολμήσει να αρθρώσει ένα δυο κουβέντες που να τους χαλά την μόστρα.
Η λασπολογία και η προπαγάνδα δεν σηκώνει διάλογο.

Και Οχι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε εκτός απο το να φροντίσουμε να μην τους υποβοηθήσουμε ποτέ ξανά (τα δύο μεγάλα κόμματα) να εκλέξουν πρόεδρο απο την συμμορία τους.

Ανώνυμος είπε...

Γνωστά κομμάτοσκυλλα ο νους σας πας το κόμμα, ξεκολλήστε επιτέλους υπάρχει ζωή πέραν του Δησακέλ...

Ανώνυμος είπε...

ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ευρωκο;

καλύτερα να πεθάνουμε ..

Ανώνυμος είπε...

αυτη ειναι η επαγρυπνηση.στοχος να πειστει ο λαος τους οτι οι πραγματικες δημοκρατικες δυναμεις του τοπου ειναι ακροδεξιες.πιο δεξια απο το ακελ δεν υπαρχει