Η αλήθεια έχει φωνή.

“Αλλού τους τρώει κι αλλού κνίθουνται (ξύννουνται)!!!”

Τα διαβόητα “Κοπέλια” (όπως λέμε, λόγου χάριν, ο διαβόητος ληστής Αλ Καπόνε), οι αυτο-καλούμενοι Απο(κατα)στάτες της Δημοκρατίας (τρομάρα τους!), γνωστοί και ως blogοσφαιρικοί Big Brothers (που όλα τα βλέπουν κι όλα τα παρακολουθούν και λειτουργούν σε στυλ “όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω”), μη βρίσκοντας κάτι το μεμπτό ή το επιλήψιμο στο περιεχόμενο της προψεσινής ομιλίας του Προέδρου Χριστόφια στην αντιφασιστική, αντικατοχική εκδήλωση που έγινε στο Προεδρικό, ως χαρακτηριστικές γεροντοκόρες κυπριώτικου σκετς - που έμειναν στο ράφι γιατί ο ένας (υποψήφιος γαμπρός) τους ξίνιζε κι ο άλλος τους βρωμούσε - τούτη τη φορά εφάτσιησεν τους (εξίνισεν τους) το καλλιτεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης ... Εξαπολύσαν (μέσω του γνωστού υβριστή – μέλους της Επιτροπείας, ΚΡΑξαντρου) τες γνωστές βαρέλλες τζιαι κατσιαρισμούς τους, προσπαθώντας να το παίξουν τζιαι καλλιτεχνικοί πράκτορες, sorry κριτικοί.

Aν και παραδέχονται σε σχετική ανάρτηση τους στο ακατονόμαστο blog τους ότι η “… ομιλία του Δ. Χριστόφια, [...] σε γενικές γραμμές μπορεί να ήταν και καλύτερη από ό,τι θα αναμέναμε ...”, εν τούτοις αντί να λειτουργήσουν (έστω και μια φορά) με θετικό πνεύμα, ψάχνουν λόγους ("ψύλλους στ' άχυρα" στην ουσία) για να χύσουν το όξος και τη χολή τους ... Τελικά αλλού τους τρώει (η μη επανεκλογή του Παπαδόπουλου) κι αλλού κνίθουνται!
Για χάρη της ενημέρωσης και της συζήτησης θα παραθέσω πιο κάτω ένα μικρό (αλλά πολύ σημαντικό) απόσπασμα από την ομιλία του Προέδρου, όπου αναφέρεται και επεξηγεί τι εστί Ομοσπονδία. [Το παράθεσε τι ο Μιχάλης στο blog του με σχετικό videάκι - link: http://mihalismihail.blogspot.com/2009/07/blog-post_18.html].

(Ολόκληρη την ομιλία του Προέδρου Χριστόφια θα τη βρείτε στο link: http://www.moi.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/a963e188b62943e7c2257076004d0271/58c3404602a124dbc22575f6005c8e63?OpenDocument).


“… Η λύση θα μετατρέψει το ενιαίο κυπριακό κράτος σε ομοσπονδιακό. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των ομοσπονδιακών κρατών είναι η μια και μόνη κυριαρχία, διεθνής προσωπικότητα και ιθαγένεια, η διασφάλιση της ενότητας του χώρου, της κοινωνίας, των θεσμών και της οικονομίας. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά της ομοσπονδίας από τη συνομοσπονδία. Η ομοσπονδία είναι ένα κράτος, η συνομοσπονδία δεν αποτελεί καν κράτος. Κράτη είναι τα συστατικά της μέρη. Είναι γι’ αυτό που κατηγορηματικά απορρίπτουμε τη συνομοσπονδία, η οποία δεν μπορεί να προσφέρει καμιά διέξοδο στο πρόβλημα που για τόσα χρόνια ταλανίζει το λαό μας.

Είναι πολύ καλά γνωστό ότι εμείς δεν συμμεριζόμαστε τη θέση περί νέου συνεταιρικού κράτους μεταξύ δύο συνιδρυτικών κρατών. Οι μονάδες της ομοσπονδίας θα προκύψουν μόνο κατόπιν συμφωνίας που θα υπογράψουν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων και η οποία θα οδηγηθεί σε δημοψηφίσματα. Οι μονάδες της ομοσπονδίας θα είναι το αποτέλεσμα της συμφωνημένης λύσης και όχι οι συντελεστές της.

Η ομοσπονδία προνοεί την ύπαρξη μιας κεντρικής Κυβέρνησης και δύο ομόσπονδων μονάδων, της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής, που θα λειτουργούν στο πλαίσιο πολιτικής ισότητας, η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα των ομοσπονδιακών συστημάτων. Αυτή δεν σημαίνει αριθμητική ισότητα, αλλά αποτελεσματική συμμετοχή στα όργανα του κεντρικού κράτους και στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Πολιτική ισότητα σημαίνει, επίσης, ότι καμιά κοινότητα δεν θα έχει τη δυνατότητα επιβολής της θέλησής της πάνω στην άλλη.
Ομοσπονδία σημαίνει καταμερισμός αρμοδιοτήτων ανάμεσα στις ομόσπονδες μονάδες. Τα δύο συστατικά μέρη της ομοσπονδίας θα έχουν τις ίδιες αρμοδιότητες. Το ομοσπονδιακό σύνταγμα και οι νόμοι, όμως, θα υπερέχουν του συντάγματος και των νόμων των δύο ομόσπονδων μονάδων. Κι αυτό είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των ομοσπονδιακών συστημάτων.

Η λύση του Κυπριακού είναι ένας δύσκολος προς επίτευξη στόχος. Είναι όμως και αδήριτη ανάγκη, γιατί μόνο με αυτή θα διασφαλιστεί το μέλλον της χώρας και του λαού μας.
Τις δυσκολίες τις γνωρίζαμε από την αρχή. Αφού ξεκαθαρίσαμε τη βάση λύσης και προετοιμάσαμε το έδαφος, μπήκαμε στο διάλογο με μοναδικό στόχο να φτάσουμε στη λύση και την επανένωση. Διεξάγουμε τις διαπραγματεύσεις συνεπείς στις αρχές λύσης του Κυπριακού, με αποφασιστικότητα και με την απαραίτητη ευελιξία. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις διαπραγματεύσεις και παρά το ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί δεν είναι αυτή που θέλουμε, εμείς θα συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση για να υλοποιήσουμε το όραμα της λύσης. Άλλη οδός για επίτευξη λύσης εκτός από τη διαπραγμάτευση, δεν υπάρχει.

Σε αυτό είμαστε συγκεντρωμένοι και γι’ αυτό εργαζόμαστε. Δεν μας αποθαρρύνουν ούτε και μας αποπροσανατολίζουν οι διάφορες δηλώσεις που παραπέμπουν σε απαράδεκτες λύσεις. Καλώ το λαό να παραμείνει ψύχραιμος, να μην παρασύρεται από αυτές τις δηλώσεις ούτε και από την κινδυνολογία που αναφέρεται σε απαισιόδοξα ή επικίνδυνα σενάρια. Τον καλώ να συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού. Εμείς έχουμε πλήρη γνώση όλων των συνθηκών και όλων των δεδομένων που επηρεάζουν τις προσπάθειες για λύση…”

Anef_Oriwn
Κυριακή 19/7/2009

11 σχόλια:

Μιχάλης είπε...

Μα είναι φανερό πλέον ότι τα "παιθκιά" δεν έχουν υπόθεση.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχασαν την αξιοπιστία τους.
Ενώ στην αρχή προσπάθησαν να δείξουν μια κάποια σοβαροφάνεια, στο τέλος κατάντησαν γραφικοί, γι αυτό και οι παρεμβάσεις αναγνωστών πλην των γνωστών και μη εξαιρετέων της επιτροπείας που παρουσιάζονται με ανωνυμία, έχει πέσει κατακόρυφα.

Αν έχετε προσέξει γράφουν σχόλια οι ίδιοι και οι ίδιοι, απαντούν ο ένας στον άλλο και στο τέλος, άνθρακες ο θησαυρός.

Αυτά έχει η ασυδοσία αλλά βρίσκει την πραγμάτωση της η παροιμία ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια ή ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

Εγώ πάντως διασκεδάζω με το επίπεδο τους. Μακάρινα είναι καλά για την ψυχαγωγία που προσφέρουν.

Ανώνυμος είπε...

Είναι μια θλιβερή υπενθύμιση του τι εστί να κυβερνά άνθρωπος με την ιδιοσυγκρασία τους.

Στο blog τους ακόμα κυβερνούν αυτοί!

Ο χριστόφιας έχει αποσπάσει την πιο δυνατή πλειοψηφία στα χρονικά της κυπριακής δημοκρατίας. Πιο δυνατή πλειοψηφία και απο τον Τασσο. Αλλα που σεβασμός στην άποψη της πλειοψηφίας...

Ούτε καν τις δημοκρατικές πλειοψηφίες μέσα στο κόμμα τους δεν αποδέχονται.

το 60% της εδέκ και του Δηκο ψήφισαν Χριστόφια
παρόλα αυτά αυτοί και πάλι δεν αποδέχονται την άποψη της πλειοψηφίας προσπαθώντας να επιβάλουν την δική τους.

..άστα να πάνε..

κακομάθημένα κοπελουρούθκια...


-ΕθΕΛΩ ΦΑΙ ΘΕΛΩ ΠΑΓΩΤΌ!
-ΕΘΕΛΩ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΟ ΜΑZDA θέλω ΒΜW
-ΕΘΕΛΩ ΔΔΟ!! ΘΕΛΩ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΛΥΣΗ!

...μα παιδί μου δεν έχουμε λεφτά ..δεν μπορούμε


-ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΘΕΛΩ ΘΕΛΩ!!!

Οταν μάθεις μια ζωή να παίρνεις ότι θέλεις δύσκολα μετά συμβιβάζεσαι...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως κάμνετε πολλά καλή διαφήμιση του gristofkias-watch. Μπράβο σας.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ στα blogs σας Μίχαλη και ανεφ έχετε συνέχεια νέα άτομα...
Καμμία δεκαρία νενέκια όλα κι όλα και γυροφέρνουν γύρο από 5-6 blogs, την προπαγάνδα σας αλλού, έκατσα μόνος μου και τα μελέτησα!!!

kyriakos είπε...

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυσφήμιση για το christofias-watch απο την διαφήμιση του.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς όμως για να κάμετε τον κόπο να κάμετε και μπλοκ αντι-gristofkias watch διαθέτετε παρόμοιο νου με τους μανιακούς Τασσσικούς.
Ο τάσσσος ζειιι!!!!

Μιχάλης είπε...

Ανώνυμε 4:31π.μ.

Εγώ ποτέ δεν καυχήθηκα ότι το μπλογκ μου έχει κατακλυσθεί από κόσμο και συμμετοχή.
Ποτέ δεν πανηγύρισα για κάτι τέτοιο ούτε ισχυρίστηκα ότι αποτελώ την πρωτοπορία για οτιδήποτε.

Και αν δεις το συγκεκριμένο μπλογκ, στην αρχή είχε πάρα πολλή κίνηση μέχρι που άρχισαν οι φασιστικές μέθοδοι να μπαίνουν σε εφαρμογή. Εκεί έχασαν το παιχνίδι.

Το αν κάνω προπαγάνδα είναι θέμα άποψης. Και βλέποντας ότι κανένας σας δεν αμφισβητεί τεκμηριωμένα τα όσα θέτω με τις απαιτούμενες αποδείξεις, δείχνει αν κάνω ή όχι προπαγάνδα.

Ρίχνοντας μια ματιά στο μπλογκ μου θα δεις ότι είχα επισκέψεις και από τον Φάληρο και άλλους στους οποίους απάντησα στοιχειοθετημένα και δεν πήρα καμιά απολύτως απάντηση.
Γιατί, διότι δεν αντέχουν τον διάλογο οι άνθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς αν μας άφηναν να τους απαντούμε δεν θα μπαίναμε στον κόπο να δημιουργήσουμε αντι χριστοφιας-γουατς μπλοκ!

σιγά μην δεχόμασταν τη φίμωση

θα μας ακούσετε όπως σας ακούμε θέλετε δεν θέλετε!

Ανώνυμος είπε...

Από τη στιγμή που το περι ου ο λόγος blog υιοθέτησε μέσα και μεθόδους γκεμπελικές, κάποιοι πρέπει να τους απαντούν.Είναι απαράδεκτο να αιωρούνται οι αναλήθειες και η προπαγάνδα και να αποκλείουν τον αντίλογο.
Καλά κάνατε, ξεσκεπάστε τους και μην τους αφήνετε σε χλωρό κλαρί.Αν λειτουργούσαν φυσιολογικά, αν είχαν έστω κάποια ίχνη δημοκρατικής συνείδησης, θα άκουγαν και την άλλη άποψη.Τι κατάφεραν;Να έχουν μόνο σχόλια ανωνύμων και κάποιων δικών τους.

aneforiwn είπε...

Προς τα διάφορα Ανώνυμα (αντιπολιτευτικά) accessories που διακοσμούν με την ευγενή παρουσία τους το blog ετούτο (συνήθως έμπλεα εμπάθειας, λαφαζανιάς αλλά και ατεκμηρίωτης συνθηματολογίας):

Η προσέλκυση μεγάλου αριθμού σχολιογράφων δεν ΜΟΥ ήταν αυτοσκοπός όταν δημιουργούσα το δικό ΜΟΥ Blog, το ANEF_Oriwn (link: http://aneforiwn.blogspot.com/). Το Blog ΜΟΥ ήταν και εξακολουθεί να παραμένει (πρώτα και κύρια) χώρος προσωπικής έκφρασης ... Στόχευα όμως και στη σταδιακή εξέλιξη του σε βήμα για ποιοτικές συζητήσεις ακόμα και μέσα από (έντονες) αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις ιδεών και απόψεων (έστω και με ελάχιστους συμμετέχοντες), αλλά μακράν από χαρακτηρισμούς, αφορισμούς, ύβρεις και συνθηματολογίες. [Είμαι υπέρμαχος της άποψης ότι μέσα από τις Αντι-Θέσεις μπορεί να πετύχουμε τη Σύν-Θεση].
Δυστυχώς όμως διάφοροι Ανωνυμάριοι (όχι όλοι), αδυνατώντας οι ίδιοι να συμμετάσχουν παραγωγικά σε συζητήσεις [είτε λόγω ελλιπών γνώσεων και εμπειριών είτε λόγω απαράδεκτων, ετσιθελικών ή/και φασίζουσων νοοτροπιών], προσπαθούν (μιαν την άλλη) να εκτρέψουν (εκτός θέματος) τις συζητήσεις ή να τες καταστήσουν (με τις ανούσιες και εκτός θέματος παρεμβάσεις τους) σε ηλίθιες!
Οι πλείστοι εξ αυτών (των Ανωνυμαρίων) δεν μπορούν να αρθρώσουν ούτε στοιχειώδη λόγο ή να συντάξουν ένα κείμενο έστω 60-80 λέξεων όπου να καταθέσουν κάποιες ολοκληρωμένες θέσεις και απόψεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν κάποιοι τύποι που αιωνίως διαχειμάζουν στο ακατονόμαστο blog των Απο(κατα)στατών όπως κάποιος “Ιοσίλιος”, ένας “Bobby Sands”, ένας/μια “ΤΙΝΑ”, ο Επίτροπος ΚΡΑξαντρος κι άλλοι ... Τους βλέπουμε κι εδώ (ενδεδυμένους την προβιά ή/και το προσωπείο του Ανώνυμου) να υποβάλλουν ερωτήματα σε στυλ “πέρα βρέshει, στην Καραμανιάν shονίζει ” ή να “σχολιάζουν” θέματα άλλ’ άντ’ άλλων! Όμως “κάθε πελλός θέλει τζιαι τον αντίπελλον του, Ανώνυμε (ώρα 8:52 π.μ.).

Υ.Γ. (Για τους διαχειριστές του Blog):
Έχω την άποψη ότι ο τρόπος που εμφανίζονται τα σχόλια δεν είναι βολικός – ίσως να χρειάζεται διαφοροποίησης του.
Επίσης (και δεν ξέρω γιατί) τα σχόλια μου δεν γίνονταν αποδεκτά όταν αποστέλλονταν από το λογαριασμό μου ως Blogger …

Anef_Oriwn
Κυριακή 19/7/2009 – 11:23 μ.μ.

Άργος ο Πανόπτης είπε...

Φίλε δεν ξέρω γιατί σου συνέβηκε αυτό..
Δεν μου έχουν εκφράσει άλλοι παράπονο..

θα δω τι μπορώ να κάνω..