Η αλήθεια έχει φωνή.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ:

2 σε 1 ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

35 χρόνια μετά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, οι Κύπριοι εξακολουθούμε να θυμόμαστε. Γιατί οι συνέπειες του εγκλήματος αυτού κατά της ανθρωπότητας, παραμένουν. Γιατί έχουμε ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Γιατί έχουμε ακόμη αγνοούμενους. Γιατί έχουμε ακόμη μισή πατρίδα υπό κατοχή.
Γιατί έχουμε χιλιάδες αδικαίωτους νεκρούς. Γιατί έχουμε τις ζωές μας τις κλεμμένες από την Τουρκία, τους συνεργάτες, τα όργανα και τους εποίκους της. Το Κυπριακό πρόβλημα είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής. Πρωτίστως και πάνω απ' όλα.
Είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής ενός ανεξάρτητου κράτους από ένα άλλο.
Σήμερα, είναι πολλοί που μας λεν ότι πρέπει να συμβιβαστούμε. Να δώσουμε γη και ύδωρ στον κατακτητή και να συμμορφωθούμε με τις απαιτήσεις του. Να του παρέχουμε νομιμοποίηση του εγκλήματός του και να του μεταβιβάσουμε την κυριότητα των περιουσιών μας. Για να "κλείσει το ζήτημα" λένε, για να "επέλθει συμβιβασμός" λένε, για να "λυθεί το Κυπριακό" λένε.

Αλήθεια; Αυτό λέμε; ....

Επ' ευκαιρίας λοιπόν αγωνιστές επιτρέψτε μας...

Διότι και εμείς Αγωνιζόμεθα για την σωτηρία υψηλών ιδανικών και εμείς αγωνιζόμαστε για μια Κύπρο ελεύθερη από κατοχικά στρατεύματα, για τους πρόσφυγες, τους νεκρούς και τους αγνοούμενους (όχι μόνο της εισβολής)
Δεν δίνουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ αμετανόητο συγχωροχάρτια και εμάς η καρκιά μας επίσης καίγεται καθημερινά για την κατοχή που θέλουμε να τερματιστεί.

Η διαφορά είναι ότι εμείς αγωνιζόμαστε εμπράκτως με ταπεινότητά και μοναδική έγνοια να φέρουμε χειροπιαστά αποτελέσματα, να διώξουμε την κατοχή, να πάρουμε κόσμο στα σπίτια του, να επαναφέρουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και να σταματήσουμε τον εποικισμό. Εσείς αρκείστε απλά σε πολιτικά ορθώς, εύκολα, μεγάλα λογάκια, πορείες, συνθήματα - ομολογουμένως συγκινητικά βιντεάκια στο YouTube και σε ''πατριωτικές'' κρουαζιέρες με την ελληνική σημαία και την ταμπέλα του ''Δεν ξεχνώ'' για σημαδούρα. Που ανάθεμα και αν ξέρετε γιατί γράφτηκαν αυτές οι λέξεις διότι όπως φαίνεται ποτέ δε νοιάστηκατε να μάθετε και δυστυχώς χάσατε το δέντρο, χάνετε και το δάσος. Θεωρείτε προτιμότερο να ικανοποιήσετε τα εγωπαθητικά σας αλαζονικά σύνδρομα σε διαγωνισμό μεγαλύτερης φαν-φάρας με τον Γιατρό σας αντί να κοιτάξετε με ειλικρίνεια το πρόβλημα που μας καταστρέφει το μέλλον.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ Η.Β.
Αυτό το καλοκαίρι επιδεικνύουμε αγωνιστικό
πνεύμα ΚΑΙ στις παραλίες!



Αυτά είναι εύκολα.. τα λογάκια, τα συνθήματα, οι πορείες, οι αγωνιστικές κρουαζιέρες είναι, πιστέψτε με πολύ εύκολα. Δύσκολο είναι να ξεφορτωθείς τους Τουρκαλάδες και να επανενώσουμε τον τόπο μας. Με δήλώσεις τύπου: ''Το κυπριακό δεν ήταν ποτέ δικοινοτικό πρόβλημα'' μην τρέφετε και πολλές ελπίδες ότι θα πείσετε τους ΤΚ να συμμετέχουν στο κράτος που όλοι οραματιζόμαστε..
Το κυπριακό σήμερα είναι αυτό που είναι. Μια αλυσίδα γεγονότων οδήγησαν στην εισβολή και την κατοχή. Κάποιοι σήμερα αγωνίζονται με λέξεις και άλλοι με πράξεις. Αυτού του τύπου οι ενέργειες (βιντεάκια πορείες κτλ) καλό είναι να γίνονται, δεν λέμε εξάλλου γίνονταν για 35 χρόνια και εμείς τα κάναμε..
Αλλά αν νομίζετε κοπέλια ότι έτσι αναιρείται η αδικία πλανάστε στη πλάνη σας. Ο Τούρκος στρατιώτης θα είναι εκεί και εσείς απλά απέναντι.






Η ΔΔΟ δεν έχει να κάνει ούτε με συγχωροχάρτια ούτε με εκπτώσεις σε ανθρώπινα δικαιώματα ούτε απεμπολεί απο μόνη της την επιστροφή των προσφύγων και τα δικαιώματα ιδιοκτησίας ούτε αποδέχεται έστω και ένα Ελληνα ή Τούρκο στρατιώτη ούτε και εγγυήσεις αποδέχεται απο μόνη της η ΔΔΟ. Είναι απλά ένα σύστημα διακυβέρνησης. Ενα είδος κράτους το οποίο έχει τύχει εφαρμογής σε πλειάδα χωρών εκ των οποίων η κάθε μια αντιμετώπιζε το δικό της πρόβλημα και σήμερα ευημερούν. Η λίστα ατελείωτη: Αμερική, Ισπανία, Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο η λύση αυτή είναι βιώσιμη. Και καμία σχέση δεν έχει με το σχέδιο το σχέδιο Acheson που προτάθηκε Το 1964. Το σχέδιο Acheson προνοούσε διχοτόμηση και Περιλάμβανε 16 σημεία. Το πρώτο έλεγε: "Άμεση ένωση με την Ελλάδα". Το απέρριψε ο Μακάριος και είπε: "Ήντα, εννά πάω να γίνω νομάρχης της Ελλάδας;". Το 14ο σημείο έλεγε: "Η Τουρκία αποδέχεται οι απελαθέντες Έλληνες να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη".

Ποια είναι η ειδοποιός διαφορά του χθες με του σήμερα; Γιατί δεν υπογράψαμε την εύκαιρη λύση ΔΔΟ στο παρελθόν;

Μα να υπογράψουμε τι; Την πάγια θέση Ετζεβίτ ότι το κυπριακό λύθηκε το 74;
Για πρώτη φορά η Τουρκία λόγο ΕΕ αποδέχθηκε ως λύση τη ΔΔΟ με βάση τα ψηφίσματα των ηνωμένων εθνών. Ας εκμεταλλευτούμε πρώτα αυτή την ευκαιρία να βάλουμε τις βάσεις για το μέλλον και μετά αν μπορούμε ας πείσουμε και τους ΤΚ να μεταβάλουμε την ΔΔΟ σε κάτι άλλο. Η πολιτική του όλα ή τίποτα είναι αυτοκαταστροφική και παράλογη και αυτό έχει αποδειχθεί ιστορικά άπειρες φορές.




Photobucket


Τι θα απογίνει η Κύπρος χωρίς λύση μέσα στην Ευρώπη;
Μπορεί σε βάθος χρόνου να λύσουμε το κυπριακό με ένα άλλο πολιτειακό σύστημα; Μια λύση δηλαδή ενάντια στα ψηφίσματα των ηνωμένων εθνών;
Ναι, μπορούμε.. Γιατί όχι; Οταν δεν θα υπάρχει πλέων ζωντανός ούτε ένας πρόσφυγας για να επιστρέψει, Οταν θα καταστεί λόγο ευρωπαϊκής οικονομικής ενίσχυσης βιώσιμη η συντήρηση εκατομμυρίων εποίκων στο ευρωπαϊκό πλέων ψευδοκράτος; Οταν θα έχει κτιστεί και η τελευταία πιθαμή Εκ χωραφιού; Οταν θα έχουν αποκτήσει και άλλοι έποικοι το ''αναφέρετο'' δικαίωμα παραμονής σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο; Και όλα αυτά γιατί; Για να πετύχουμε ένα διαφορετικό πολιτειακό σύστημα από τη ΔΔΟ; Σαν τι; Σαν το κράτος του 60 που κατέρρευσε και προνοούσε τη δημιουργία ΤΚ γκέτο σε κάθε πόλη;


Ναι, το κυπριακό μπορεί να λυθεί σε βάθος χρόνου ακόμα και μετά που θα γίνουν όλα αυτά: Το ξανθό γένος θα έρθει και Η Τουρκία τρεμάμενη θα αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα από μόνη της χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Θα αποσύρει και όλους τους εποίκους και τα παιδιά τους που γεννήθηκαν στη Κύπρο που τώρα είναι 35-40-50-60χρονών γομάρκα θα τους πετάξει σε μια σπηλιά στη Κωνσταντινούπολη ζητώντας μας γονυπετής συγγνώμη. θα χαλάσει όλα τα ξενοδοχεία - νοσοκομεία -σχολεία δρόμους που έχει κτίσει πάνω σε ΕΚ γη και θα μας αποζημιώσει για την ταλαιπωρία και την ψυχική οδύνη. (και το ίδιο φαντάζομαι θα πρέπει να κάνουμε εμείς ε;) Ολα όσα έχουμε κτίσει κατα καιρούς χωρίς απαλλοτρίωση πάνω στη γη ΤΚ προσφύγων; Είπαμε, κάθε πρόσφυγας στο σπίτι του ή δεν είπαμε;. Μα ποιοι πρόσφυγες; Θα τους αναστήσουμε μωρέ και αυτούς, θα διεκδηκήσουν τα κατεχόμενα χωράφια τους απο τις τράπεζες που τα αρπάξανε την εποχή του χρηματιστηρίου και η Τουρκία πρόθυμα θα μας ξαναχτίσει τα ριμαγμένα σπίτια και εκκλησίες για να ξαναζήσουμε όλοι μαζί όμορφα και ωραία.. Μετά φυσικά θα απαιτήσουμε από την Ευρώπη να απαγορεύσει την ελεύθερη διακίνηση Τούρκων στο ευρωπαϊκό έδαφος και η Ευρώπη φυσικά και θα δεχθεί με ευχαρήστηση αφού μια ζωή θα κυβερνά ο Σαρκοζί και η Μέργκελ. Ο Ντεχτάζ μετά μόνος και με ιαχές οδυρμού θα σβήσει την σημαία του ψευδοκράτους απο τον πενταδάκτυλο και ο Ερογλου με γοερό κλάμα θα κατεβάσει όλες τις προτομές του Κεμάλ θα τις λιώσει και θα φτιάξει τις προτομές των δύο επιφανών ηγετών του ελληνισμού που μόνοι είχαν την ιδιοφυΐα να καταστρώσουν ένα τέτοιο τρομερό σχέδιο λύσης.
Ναι το κυπριακό μπορεί να λυθεί σε βάθος χρόνου...



Η περαιτέρω αδράνεια ισοδυναμεί με ξεπούλημα.
Αν κρίνουμε από την παγκόσμια ιστορία ποτέ ξανά δεν έχει επέλθει ενιαίο κράτος μετά από διαιώνιση διχοτομικού status quo. Πάντα η ασαφή διαιώνιση καταστάσεων οδήγησε σε διχοτόμηση.
Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι η Κύπρος θα αποτελέσει τη μοναδική εξαίρεση;

Αν εξαιρέσουμε τον πόλεμο
Έχουμε να διαλέξουμε αναμεταξύ δύο πετυχημένων συνταγών: ΔΔΟ+ΕΕ που θα οδηγήσει τα παιδιά μας σε ένα ενιαίο ελεύθερο ανεξάρτητο κράτος και απο την άλλη έχουμε να διαλέξουμε τους αιώνιους επαναστάτες του τίποτα που προτείνουν μια ζωή το τίποτα εν αναμονή της Εκατοστής δεύτερης ιστορικής ευκαιρίας για λύση σε βάθος χρόνου (διχοτόμησή).


Ποιο δικαίωμα έναντι στις μελλοντικές γενναίες έχουμε σήμερα να κλοτσήσουμε ἐλαφρά τη καρδίᾳ αυτή την ιστορική ευκαιρία; Με ποιο δικαίωμα έναντι στην ιστορία και τα παιδιά μας χαρίζουμε την μισή μας πατρίδα στους Τούρκους;
Εμείς, με το μέτωπό μας καθαρό, με τη συνείδησή μας ήσυχη, δίνουμε την υπόσχεση ότι: Θα αγωνιστούμε για να μπορέσουμε "λεύτεροι να ξαναπερπατήσουμε στο λεύτερο Πενταδάκτυλο". Γιατί τα "σύνορά μας είναι στην Κερύνεια". Και γιατί χρωστάμε στα παιδιά μας που ήρθαν και θα έρθουν μια επανενωμένη ελεύθερη πατρίδα και όχι μια διχοτομημένη μπανανία.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά.
Σήμερα, μόνο έτσι, με σοβαρότητα κι ευθύνη τιμούμε τους νεκρούς και λέμε ανάθεμα στην προδοσία.
Δικαίωση=λύση=επανένωση.

Δέστε επίπεδο στο blog (το γνωστό ντε).Τόλμησε κάποιος Χ.Χρ. να τους ρωτήσει τα αυτονόητα.Το τι του έσουραν δε λέγεται.Αίσχος!

Ανώνυμος είπε...

Τέλεια η φωτογραφία.