Η αλήθεια έχει φωνή.

Νέα συγκλονιστική ανακάλυψη απο το

Christofias-watch!

H Συνθήκη Εγγυήσεων είναι ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ!

Το ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ για ακόμη μια φορά..

Είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού το πόσο καλά χρησιμοποιούν τις Γκαιμπελικές μεθόδους τα τσακάλια του χριστόφιας-watch είναι σαν να τις έχουν κυριολεκτικά στο άιμα τους. Το θράσος τους δεν έχει όρια! Το Δήκο ήταν κυβέρνηση ουσιαστικά για πάνω απο 15 χρόνια και συγκυβέρνηση άλλα τόσα και ποτέ προέδροι του δεν έθεσαν θέμα εγγυήσεων. ΠΟΤΕ! Ο μοναδικός ιστορικά πρόεδρος της δημοκρατίας που έθεσε θέμα εγγυήσεων στο τραπέζι ΑΝΟΙΚΤΑ και εξασφάλησε δηλώσεις ενάντια σε αυτές τόσο απο ΕΛΛΑΔΑ όσο και απο ΑΓΓΛΙΑ είναι ο Δ. Χριστόφιας. Δώστε σημασία σε αυτό, ΠΟΤΕ ξανά στην ιστορία της Κύπρου δεν τέθηκε επίσημα θέμα εγγυήσεων. Ούτε καν επι Τάσσου. 15 δηλαδή χρόνια όμορφα, μεγάλα λόγάκια και καθόλου πράξεις. Για πρώτη φορά πρόεδρος έκανε τα λόγια πράξεις ξεκινώντας ουσιαστική προσπάθεια για απαλλαγή απο τις συνθήκες και αυτοί αντί να χειροκροτούν έχουν το θράσος να .. ΚΡΙΝΟΥΝ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:


Από την άλλη ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, αν και στο προεκλογικό του πρόγραμμα στη σελίδα 11, τάσσεται κατά της ύπαρξης ξένων κηδεμόνων, αν και σε δημόσια του δήλωση στις 20/10/2008 είπε πως «για μια χώρα σύγχρονη, είναι αφύσικο να υπάρχουν εγγυήσεις, να έχουμε δηλαδή κηδεμόνες», αν και σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση του με το Βρετανό Πρωθυπουργό Μπράουν είπε πως «ο κυπριακός λαός έχει κάθε λόγο να μη θέλει να συνεχιστούν οι εγγυήσεις, πολύ περισσότερο όταν η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενταχθεί εξ ολοκλήρου στην Ε.Ε. και η Ομόσπονδη Κυπριακή Δμοκρατία θα συνεχίσει να είναι μέλος της Ε.Ε.», παρ’όλα αυτά στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε περήφανα με τον Μπράουν στις 5 Ιουνίου 2008, συμπεριλαμβάνεται η δέσμευση ότι «The two countries reiterate their commitment to their respective obligations under the Treaties signed in 1960». Οι συνθήκες στις οποίες αναφέρονται και οι οποίες υπεγράφησαν το 1960, είναι η Συνθήκη Εγκαθίδρυσης και οι Συνθήκες Εγγυήσεως και Συμμαχίας.


Κατηγορούν τον Χριστόφια δηλαδή επειδή ανανέωσε την ΠΟΛΥΤΙΜΗ επίσημη αναγνώριση της Kυπριακής δημοκρατίας απο μια χώρα όπως την Μ. Βρετανία και επειδή διασφάλισε γραπτώς ότι η λύση θα αποτελεί ΞΕΚΑΘΑΡΗ συνέχειά του κράτους του 60 (Της κυπριακής δημοκρατίας δηλαδή!) Αποκλείοντας ουσιαστικά την παρθενογένεση. Και όλα αυτά σε επίσημο έγγραφο υπογεγραμμένο απο τουν πρωθυπουργό της Βρετανίας! Διαβάστε:


«The two countries reiterate their commitment to their respective obligations under the Treaties signed in 1960».



Είμαστε σοβαροί τώρα;

Τι έπρεπε να λέει το έγγραφό ότι το νέο κράτος δεν θα δεσμεύεται με τις συνθήκες του 1960; (ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΗ;)


Είναι για κλάματα οι τύποι..


Και επειδή ξεχνάμε εύκολα διαβάστε ΕΔΩ να θυμηθείτε τις τεράστιες αντιδράσεις που προκάλεσε στη Τουρκία το εν λόγο έγγραφό.


Έφτασαν στο σημείο τα πραγματικά Νενέκια να παρουσιάζουν ακόμη και τις μεγάλες Νίκες σαν ήττα!

Έφτασαν στο σημείο να μην αναγνωρίζουν το καλό της πατρίδας! Ας διερωτηθούν ορισμένοι επιτέλους ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούν...



Update:

Αυτό που μας παραξενεύει στο Christofias watch είναι το γεγονός ότι καθότι και οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι η συνθήκη εγγυήσεως σε καμία περίπτωση δεν προνοεί ούτε δικαιολογεί κάτω απο καμία ερμηνεία την Τουρκική εισβολή και είναι ξεκάθαρο και σε αυτούς ότι η Τουρκία δεν είναι λόγο της συνθήκης εγγυήσεως που εισέβαλε στο νησί. (Τη συνθήκη εγγυήσεως απλά την επικαλέστηκε σαν άλλοθι ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ αφού τα μετέπειτα ψηφίσματα του ΟΗΕ την χαρακτηρίζουν παράνομη και της ζητούν ξεκάθαρα να αποχωρήσει απο το νησί). Εν τούτοις ξαφνικά σήμερα που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πετύχουμε επιτέλους τον στρατηγικό στόχο 30 χρόνων που έχουμε θέσει ως κράτος (τη λύση ΔΔΟ) τις ανάγουν ξαφνικά σε ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ!

Διαβάστε τι έγραψαν δια του λόγου του αληθές:

Το άρθρο IV της Συνθήκης Εγγύησεως λέει επί λέξει: «Εν περιπτώσει παραβιάσεως των διατάξεων της παρούσης συνθήκης, η Ελλάς, η Τουρκία και το Ηνωμένον Βασίλειον αναλαμβάνουσι την υποχρέωσιν όπως διαβουλεύωνται μετ’αλλήλων όσον αφορά τας παραστάσεις ή τα μέτρα τα αναγκαία δια την διασφάλισιν της τηρήσεως των εν λόγω διατάξεων. Εφ’όσον κοινή ή συντετονισμένη ενέργεια δεν ήθελεν αποδειχθή δυνατή, εκάστη των τριών εγγυητριών δυνάμεων επιφυλάσσει εαυτή το δικαίωμα όπως ενεργήση με μόνον σκοπόν την επαναφοράν της δια της παρούσης συνθήκης δημιουργηθείσης καταστάσεως». Όμως παρόλο που το άρθρο IV της Συνθήκης Εγγυήσεως μιλά για δικαίωμα επέμβασης, εντούτοις δεν αναφέρεται σε στρατιωτική επέμβαση, για τον απλούστατο λόγο ότι, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών καμιά χώρα δεν δικαιούται να επεμβαίνει στρατιωτικά σε άλλη χώρα, παρά μόνο με τη σαφή έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Στην αμέσως επόμενη γραμμή όμως διαβάστε τι γράφουν:

Αυτό το σύστημα απέβη καταστροφικό και δεν μπορεί πλέον να διασφαλίζει την επιβίωση και την ασφάλεια της ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι Εγγυήτριες Δυνάμεις δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους, που καθορίζονται ρητά. Η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε τις Συνθήκες για προώθηση των γεωστρατηγικών της στόχων (..)

Κατηγορούν την συνθήκη και αθωώνουν εμμέσως την Τουρκία απλά και μόνο για να θέσουν ως κόκκινη γραμμή τις εγγυήσεις και να τορπιλίσουν την όποια λύση. Ο νέος μπαμπούλας αυτή τη φορά είναι:

''Οι κακές εγγυήσεις που προκάλεσαν την εισβολή''

Η συνθήκη των εγγυήσεων όμως δεν προκάλεσε την εισβολή. Διαβάζοντάς την πρώτη κιόλας γραμμή του παραρτήματος Ι, είναι ξεκάθαρο ότι είναι ακόμα εκέι για να διαφυλάττουν την ''κυριότητα της κυπριακής δημοκρατίας'' και το σύνταγμα του 60. Κάποιοι ακόμη λεν ότι μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε νομικά έστω και αργά υπέρ μας για να διώξουμε τον κατοχικό στρατό και να επαναφέρουμε το σύνταγμα του 60. (Ούτε αυτό φυσικά επιχειρήθηκε μέχρι σήμερα επίσημα απο τους προέδρους που κυβέρνησαν ως τώρα)

Διαβάστε τι λένε οι εγγυήσεις:

Η Δημοκρατία της Κύπρου αφ' ενός και η Ελλάς, η Τουρκία και το Ηνωμένον Βασίλειον της Μεγάλης Βρεττανίας και της Βορείου Ιρλανδίας αφ' ετέρου-

Ι. έχουσαι υπ' όψιν ότι η αναγνώρισις και η διατήρησις της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητος και της ασφάλειας της Δημοκρατίας της Κύπρου, ως εγκαθιδρύθη και καθορίζεται δια των θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος αυτής, είναι προς το κοινόν αυτών συμφέρον,


Η ιστορική αλήθεια όμως ότι και να κάνουμε είναι ότι η Τουρκία ερμηνεύει ότι θέλει όπως το θέλει για να κάμει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ..


Σίγουρα το καλύτερο θα ήταν να έφευγαν αύριο κιόλας οι Εγγυήσεις. Το ιστορικό γεγονός της ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ δεν μπορεί να αφήσει το παρών σύστημα ως έχει! Ομως επίσης το ιστορικό γεγονός των ομαδικών τάφων ΤΚ γυναικόπαιδων δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια για άμεσο απεμπολισμό των εγγυήσεων την επομένη μέρα της ΛΥΣΗΣ. (αυτοί ειναι οι πραγματικοί λόγοι που ο διεθνής παράγοντας βρίσκει αφορμή να είναι απαθείς στην εισβολή και όχι η συνθήκη των εγγυήσεων). Αν κάποιοι θέλουν πραγματικά βιώσιμη λύση που δεν θα καταρρεύσει ας κάνουν σίγουρο ότι τα γεγονότα του 60-64 δεν θα ξανασυμβούν.

Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα.. Τί να κάμουμε δηλαδή;

...

Το χριστόφιας Watch μπορεί εύκολα να κατηγορεί λίγο πολύ τον Νίκο Αναστασιάδη για έσχατη προδοσία όμως η αλήθεια είναι ότι μια ρεαλιστική λύση Ναι, είναι το χρονοδιάγραμμα.

ή

Να τροποποιηθεί η συνθήκη και να διευκρινίζει ότι η Τουρκία έχει λόγο μόνο στη ΤΚ πολιτεία η Ελλάδα στην ΕΚ και η Αγγλία (προσωρινά) στης βάσεις της.

..Λέω προσωρινά διότι με ένα λυμένο κυπριακό και αδερφομένους ΤΚ και ΕΚ οι μέρες των βάσεων είναι μετρημένες..



...

Κατά τη γνώμη μας αυτές οι δύο προτάσεις είναι λύσεις εφικτές, στηριγμένες στις ιστορικές πραγματικότητες που μπορούν να οδηγήσουν σε μια συμφωνία.

Οι πιθανότητες να καταφέρουμε να απαλλαγούμε πλήρως απο την συνθήκη των εγγυήσεων χωρίς πρώτα να επικρατήσει μια σταθερότητα στη Κύπρο σε ένα κοινό κράτος μεταξύ ΕΚ και ΤΚ για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα είναι πραγματικά μηδαμινές.. Η δική μας σχολή σκέψης θεωρεί ότι το κυπριακό είναι μια πολυδιάστατη ανωμαλία πολλών χρόνων και είναι αδύνατο να λυθεί απο την μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται να εστιάσουμε ιεραρχικά στο κάθε πρόβλημα και να τα αντιμετωπίσουμε το ένα μετά το άλλο.

Παρόλα αυτά είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε αυτό τον Αγώνα ενάντια στις εγγυήσεις και όπου μας βγάλει.


22 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Ώς που κοντέφκει η ώρα της λύσης, τόσον εν να αγωνιούν τζιαι εν να τρέμουν. Ξέρουν πολλά καλά ότι ο κόσμος δεν μπορεί να ξεγελαστεί, ούτε που τρομοκρατία, ούτε που ξεπερασμένους εθνικισμούς τζιαι αγωνιούν.

Προσπαθούν μάταια να αναβιώσουν συνθήκες περιρρέουσας, αλλά δεν εκαταλάβαν ακόμα ότι χωρίς κρατικό μηχανισμό η περιρρέουσα είναι τσακρού της λαμπρής μουσιεμένη.

Είναι καλά όμως που ξαναπροσπαθούν διότι έτσι ο σκεπτόμενος άνθρωπος καταλάβει τους μηχανισμούς που εμπήκαν σε λειτουργείαν που το καθεστώς Τάσσου που ενόμισεν ότι έχει το ανάστημαν του Μακαρίου, τί Μακαρίου, Μέγαλέξανδρου τζιαι βάλε.

Έτα τζιειαμαί τωρά. Εμείνα 5 ψώρηες να κατσιαρίζουν στο διαδίκτυον με θκυόμισι φθείνοντα κόμματα να σχοινοβατούν μεταξύ λαφύρων της εξουσίας τζιαι αντικατοχικού λεξιλογίου.

Μακάρι να ένει αλήθκεια ότι η Τουρκία θα δεκτεί να συμπεριφερτεί σαν πολιτισμένον κράτος τζιαι εν να θαφτούν στο χρονοντούλαπον της ιστορίας όπως εθαφτήκαν όσοι είχαν συμφέρον να έχουν την Γερμανία τζιαι την Γαλλίαν να πολεμούν εσαεί.

Αρέσκει μου το περιεχόμενον των άρθρων σας κοπέλια αλλά δεν μ-αρέσκει που αυτοκαθοριστήκατε σαν αντι-christofias.watch. Πως μπορεί αξιόλογος λόγος να καθορίζεται "αντιβόθρος"; Άλλον αντιβόθρος, τζιαι άλλον βοθροκαθαριστής.

nekatomenos είπε...

Έσιεις δίκαιο Ασερά, εν κρίμα ο αντίλογος να καθορίζεται μόνο που αντιδράσεις... Αλλά έτσι αρκέφκει. Αν δεν μιλήσεις τότε ακούεται παραπάνω τζείνος που φωνάζει παραπάνω.

Τζαι να προσθέσω στο άρθρο οτι στην διάσημη συνέντευξη του στο Βήμα στις 31/5/08 όταν [τάχα] είπε πως πρώτα ερκεται η λύση τζαι μετά η διαπραγμάτευση για τις εγγυήσεις, ο Μίλιμπαντ είσιε πει οτι "όσον αφορά τις εγγυήσεις, αναμένουμε πρώτα από τις δύο πλευρές να φθάσουν σε μια συμφωνία και στη συνέχεια θα δούμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε τις συνομιλίες". Λινκ: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=49&ct=32&artid=270860 .

Σαρτανάκκας είπε...

Παιδιά καλή δουλειά. Keep it up. Ως διεγραμμένος από το δοιμωκρατοικωτατων (είδετε που γράφω όπως τον Junior) blog...αυτοκαλοσωρίζομαι στο δικό σας.

Ανώνυμος είπε...

Παιδκιά συνεχίστε.Η αλήθκεια πρέπει να έσιει φωνή.
Κανεί η προπαγάνδα τους.

Άργος ο Πανόπτης είπε...

Σας καλωσορίζουμε όλους στο χώρο μας.
Δεν έχουμε φιλοδοξίες να γίνουμε μεγάλοι και τρανοί και τα κίνητρα μας δεν είναι η αυτοπροβολή ούτε το οικονομικό όφελος. Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε ένα ιερό σκοπό: Να ακούγεται η φωνή της αλήθειας. Ελπίζουμε κάποια μέρα το διαδίκτυο να μην έχει ανάγκη την παρουσία μας και να εκλείψουμε. Μέχρι να 'ρθεί η ευλογημένη εκείνη μέρα όμως μπορείτε και εσείς να συνεισφέρετε στη δύσκολη προσπάθεια μας.

Ευχαριστώ.

kyriakos είπε...

Εγώ να σας πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω τι γίνεται με τούντες τις εγγυήσεις..

Αφού γράφουν τόσα ωραία λοούθκια μέσα τους
Γιατί δεν τις επικαλεστήκαμε μια φορά για καλό;

έτσι για το χάζι σιορ..

Ανώνυμος είπε...

Είμαι κι εγώ διαγραμμένος από το φασιστικό μπλογκ στο οποίο γίνεσαι αρεστός και δικαιούσαι να συνεχίζεις να γράφεις μόνο αν οι απόψεις σου είναι σύμφωνες με αυτές των αθλιογράφων. Μάλιστα εναντίον μου έγινε και προβοκάτσια, αφού χρησιμοποιούσαν το ψευδώνυμό μου για να βάζουν δικά τους λόγια στο στόμα μου. Έγραψα κι εγώ στο δικό μου μπλογκ για το άθλιο φαινόμενο του Χριστόφιας-watch. Κι εγώ προσωπικά δηλώνω ότι δεν είμαι οπαδός του ΑΚΕΛ. Θλίβομαι, όμως, όταν κάποιοι ελεεινοί εκμεταλλευόμενοι την ανωνυμία τους λειτουργούν με αυτό τον τρόπο. Συγχαρητήρια! Συνεχίστε την καλή δουλειά!

Athkeiaseros

αιολος είπε...

Βρε παιδί μου εκπλήσσομαι με την νοοτροπία σας και όλα ξεκινούν από τον ωφελιμισμό σας.

Σας ρωτώ είναι δυνατόν να περιμένετε να λυθεί το Κυπριακό με συνομιλίες και συμφωνίες; Για μαλάκες έχετε όλο τον κόσμο και εσείς είστε οι ξύπνιοι;

Όλα σε αυτήν την γη από την εποχή των σπηλαίων μέχρι σήμερα κανονίζονται με ένα μόνο τρόπο, με την δυναμική σε στρατιωτική και οικονομική ισχύ που έχει ένας λαός.
Γιατί να ξεγελαστούν τούρκοι, άγγλοι κλπ ιμπεριαλιστές, γιατί ; Αν δεν αποφασίσετε να οπλιστείτε ΣΟΒΑΡΑ και να στρατευτείτε έτσι σαν την γάτα με το ποντίκι θα σας πηγαίνουν και θα χασκογελάνε με το χάλι σας.

Σας ρωτώ μωρέ Κύπριοι, όταν οι Αιγύπτιοι επιχείρησαν την εισβολή στο αεροδρόμιο με ποιο τρόπο απαντήσατε, με διπλωματία;

Την λευτεριά σας από τους άγγλους με ποιο τρόπο την πήρε η ΕΟΚΑ;

Σας ρωτώ αν ο ΕΣ είχε νικήσει στην Μ Ασία σήμερα θα είχατε πρόβλημα; Βρε όσο οι στρατιώτες δεν ξέρουν να βάλουν γεμιστήρα στο όπλο τους αυτή θα είναι η κατάντια σας, δηλαδή τι πιστεύετε ότι αν δεν ήμασταν αποφασισμένοι να θυσιάζουμε τον αφρό του στρατού μας στο Αιγαίο με τις καθημερινές αερομαχίες, νομίζετε ότι οι τούρκοι δεν θα επιχειρούσαν και καμιά αποβασούλα;

Καθίστε και παίξτε το λεπτεπίλεπτοι και πολιτισμένοι και θα δείτε τι αγγούρι έρχεται.

Άργος ο Πανόπτης είπε...

Ρε σάπιο ψάρι άστα αυτά..

Ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είστε στη πραγματικότητα και το κατα πόσο θα ''πιάσετε'' τα όπλα όταν θα έρθει η ώρα του πολέμου.

Το πρώτο πλοίο για Αγγλία θα πιάσετε και θα βάλετε και το bmw του μπαμπά σας μέσα μη σας το γδάρουν οι Τούρκοι.

Η τραγωδία της κύπρου δεν είχε να κάνει με το αν ήξεραν οι στρατιώτες μας να βάζουν γεμιστήρες στα όπλα τους η όχι.

Και 700 χιλιάδες Ράμπο να είχαμε η Τουρκία έχει 11 εκατομμύρια στρατό εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Οι 300 του Λεωνίδα δεν πήγαν να πολεμήσουν στα ίσα τους Πέρσες, ''κρύφτηκαν'' στις Θερμοπύλες.

Το ίδιο και στα στενά της Σαλαμίνας. Οι Αρχαίοι Ελληνες είχαν το ''μυαλό'' να μην πολεμήσουν στα ίσα τον στόλο των Περσών. Σημασία έχει μονάχα η Νίκη. Ο σκοπός αγιάζει απλά τα μέσα. Μάθε και τίποτα απο την ιστορία σου..

Δεν θέλουμε να κάνουμε πόλεμο για χάρη του πολέμου το θέμα είναι να κερδίσουμε τη μάχη.

Τα μοναδικά όπλα που μπορούν να μας κερδίσουν μάχες σήμερα είναι οι Διαπραγματεύσεις που θα εξαργυρώσουν το πολιτικό κόστος που έχει η Τουρκία αυτή τη χρονική στιγμή, λόγο του κυπριακού.

Είναι μια ιστορική ευκαιρία που δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη, Εφιάλτες.

Ανώνυμος είπε...

Αίολε, τι εκπλήσσεσαι;Τάχα μου...
Περιφέρεσαι στα κυπριακά ιστολόγια και πετάς εθνικιστικές αερολογίες κι ό,τι πιάσει.Μήπως θυμάσαι τι έκανε ο Βενιζέλος το 1930, μετά την ήττα της Ελλάδας στο μικρασιατικό πόλεμο;Που άλλη υπόθεση και τούτη και γιατί έγινε.
"Σας ρωτώ αν ο ΕΣ είχε νικήσει στην Μ Ασία σήμερα θα είχατε πρόβλημα;"
Μα επικοινωνείς;

Ανώνυμος είπε...

προς αιολο
"Βρε παιδί μου εκπλήσσομαι με την νοοτροπία σας και όλα ξεκινούν από τον ωφελιμισμό σας."

Και εμεις εκπλησομαστε με τις αποψεις σου που πηγαζουν απο το μεγαλαοιδεατισμο σου και την αλαζονεια σου.

"Σας ρωτώ είναι δυνατόν να περιμένετε να λυθεί το Κυπριακό με συνομιλίες και συμφωνίες; Για μαλάκες έχετε όλο τον κόσμο και εσείς είστε οι ξύπνιοι;"

Με λιγα λογια οσοι 8ελουν να λυθει το κυπριακο με διπλωματικα μεσα ειναι μαλακες επειδη εσυ ο πανσοφος προτεινεις να παμε σε πολεμο.Απλα ψαξε αν εστω καπκιο απο τα ΜΜΕ μιλα ανοιχτα υπερ τετοιας πρακτικης.Εδω ουτε τα πιο ακροδεξια κομματα δεν μιλουν για πολεμο(τα κυπριακα χρυσα αυγα αν και το ιδιο ελφρομυαλα με τα αντιστοιχα ελληνικα ειναι λιγοτερα σε αρι8μο και εκδηλωτικοτητα).
Η συντριπτικη πλειοψηφια των κυπριων ειναι δηλαδη λαθος και εσυ με τους χρυσαυγιτες σου ορθοι?

"Όλα σε αυτήν την γη από την εποχή των σπηλαίων μέχρι σήμερα κανονίζονται με ένα μόνο τρόπο, με την δυναμική σε στρατιωτική και οικονομική ισχύ που έχει ένας λαός"

Αν εσυ εισαι ακομα στην εποχη των σπηλαιων δεν φταιμε εμεις,αν εσυ οποτε εχεις προβλημα με τον καθενα που διαφωνεις του δειχνεις την "στρατιωτικη ισχυ" σου (ξηλοφορτωνωντας η πυροβολωντας τον) τοτε εσυ πρεπει να πας ψυχειατρειο και οχι να μας κανεις κυρηγμα τη πολιτικη να ακολουθουμε.

"Γιατί να ξεγελαστούν τούρκοι, άγγλοι κλπ ιμπεριαλιστές, γιατί ; Αν δεν αποφασίσετε να οπλιστείτε ΣΟΒΑΡΑ και να στρατευτείτε έτσι σαν την γάτα με το ποντίκι θα σας πηγαίνουν και θα χασκογελάνε με το χάλι σας."

καλα εκανες και εβαλες με κεφαλαια το σοβαρα.Τι εννοεις ομως?
Να οπλισουμε ολο το πλυθησμο ανεξαρτητου ηλικιας,φυλου και να ζουμε ολη μερα σε οχυρα και καταφυγια?
Να αγορασουμε αρματα μαχης για να κυκλοφορουμε στους δρομους αντι αυτοκινητα?
Να ιδρυσουμε πολεμικη αεροπορια αποτελουμενη απο αεροπλανα sukhoi?(ολοι οι ακροδεξιοι σαν εσενα εχουν ενα φετιχ με τα συγκεκριμενα ρωσσικα αεροπλανα)
Να φερουμε τους S-400 αφου οι S-300ειναι πλεον παλιοτερο μοντελο?
Να φτιαξουμε και οπλα μαζικης καταστροφης ετσι για να βρεθουντε?
ΜΟΝΟ αν γινουν ολα τα παραπανω τοτε ΜΠΟΡΕΙ να αντεξουμε ΛΙΓΟ παραπανω.Δεν το λεω εγω,οι μελετες πανω στην στρατιωτικη κατασταση το λενε,με τα σημερινα δεδομενα αντεχουμε το ΠΟΛΥ 3 μερες.
Αν διπλασιασιουμε τις ενοπλες δυναμεις μας τοτε αντεχουμε 6.
Αν τις τριπλασιασυμε τοτε αντεχουμε 9.
Και ολα τα παραπανω αν υποθεσουμε οτι ο κατοχικος στρατος δεν θα αυξανεται σε αρι8μο οσο εμεις 8α "εξοπλιζομαστε ΣΟΒΑΡΑ" και οτι σε περιπτωση πολεμου ολες η συνθηκες π.χ. προειδοπηση,καιρικες συνθηκες,χρονος κινητοποιησης θα μας ευνοουν.Με αυτα τα δεδομενα,ποιο μελλον εχει η λυση στρατικοποιησης που προτεινεις?
και μην μου πεις οτι θα μας βοηθησει η ελλαδα,εδω εσεις δεν μπορειτε να βοηθησετε τον εαυτο σας!Εμας θα βοηθησετε?

Και ετσι προς πληροφορια σου,το πο πολυ γελιο επεσε με τους S-300 οταν δεν ξεραμε αν θα τους φερναμε η οχι.Επισης,τοτε ηταν η πρωτη φορα που οι τουρκοι μιλησαν για ΣΥΝομοσπονδια ΚΑΙ δεν βγηκε κανενας απο την διεθνη κοινοτητα να τους κατακρινει,αφου οι δικες μας πολιτικες της στρατικοποιησης και του ενεργου ηφαιστειου(και του απενεργοποιημενου μυαλου) εκει
οδηγουσαν.

"Βρε όσο οι στρατιώτες δεν ξέρουν να βάλουν γεμιστήρα στο όπλο τους αυτή θα είναι η κατάντια σας, δηλαδή τι πιστεύετε ότι αν δεν ήμασταν αποφασισμένοι να θυσιάζουμε τον αφρό του στρατού μας στο Αιγαίο με τις καθημερινές αερομαχίες, νομίζετε ότι οι τούρκοι δεν θα επιχειρούσαν και καμιά αποβασούλα;"

Ενω αν μαθουν οι οι τουρκοι οτι οι στρατιωτες μας ξερου να βαζουν τους γεμιστηρες,τοτε θα δεν θα κοιμουντε απο το φοβο τους.Οσο για την σημερινη κατασταση στο αιγαιο,ξεκινησε μετα που η εθνοσωτηρες της χουντας τα εκαναν μανταρα στη κυπρο.Τουλαχιστον μην φταις τους κυπριους για τα κατορθωματα των ειδολων σου.

Ανώνυμος είπε...

"Σας ρωτώ μωρέ Κύπριοι, όταν οι Αιγύπτιοι επιχείρησαν την εισβολή στο αεροδρόμιο με ποιο τρόπο απαντήσατε, με διπλωματία;

Την λευτεριά σας από τους άγγλους με ποιο τρόπο την πήρε η ΕΟΚΑ;

Σας ρωτώ αν ο ΕΣ είχε νικήσει στην Μ Ασία σήμερα θα είχατε πρόβλημα;"

Με το να εξισωνεις 4 ανομοια πραγματα τι προσπαθεις να αποδειξεις? Ενας απελυ8ερωτικος αγωνας 4 χρονων πως
συγκρινεται με την αντιμετωπιση των αιγυπτιων καταδρομων και με την μικρασιατικη εκστρατεια?
Διαφορετικες συν8ηκες στην καθε περιπτωση.Αλλο να αντιμετωπιζεις μια ομαδα καταδρομων και αλλο να αντιμετωπιζεις 40000 αττιλες.
Αλλο να εμπλεκεσαι σε ανταρτοπλεμο εναντιον της αγγλιας το 1955 και αλλο να αναλαβεις επιθετικη πρωτοβουλια το 2009 εναντια στη τουρκια.Εχεις εστω την παραμικρη ιδεα ποσο απλο εχειρημα ειναι πολεμος εναντια στη τουρκια απο τη κυπρο που μεσα σε λιγεσ μερες θα κατακλυστει ολοκληρωτικα απο τουρκους στρατιωτες? Πολυ σοφα ο παραπανω κοσμος θελει διπλωματικη λυση,ξερει τι παει να πει πολεμος,τον ειδε το 1974.Γνωμες σαν την δικη σου τις ασπαζωντε ελαχιστοι.

"Καθίστε και παίξτε το λεπτεπίλεπτοι και πολιτισμένοι και θα δείτε τι αγγούρι έρχεται."

Ενω εσεις που το παιζετε "εθνοσωτηρες" και σουπερ πατριωτες αν σας δωσουμετα ηνια θα μας απομακρυνετε απο το αγγουρι!
το πιο μεγαλο αγγουρι στα χρονικα,ο κυπριακος λαος το εφαγε απο χουντα μερια και ηταν αυτο που ανοιξε το δρομο στους τουρκους να εισβαλλουν.Ολος τυχαιως οι χουντικοι και οι εδω κολαουζοι τους την ιδια φιλοσοφια με σενα ειχανε.

αιολος είπε...

Μάλιστα εγώ τώρα είμαι ο αφελής και εσείς είστε οι παντογνώστες και οι πραγματιστές, έτσι δεν το έχετε πιάσει;

Το ότι σας είμαι αντιπαθής το ξέρω και ξέρω και τον λόγο, είμαι το σκληρό πρόσωπο της αλήθειας που δεν θέλετε μήτε να σκέφτεστε.

Τέλος πάντων επειδή δεν θέλω να απαντήσω σε ένα ένα, τουρλού τουρλού ακούστε.

Κατ αρχάς αν θα περιφέρομαι ή όχι στα κυπριακά μπλοκ είναι δικαίωμά μου, εσείς όταν βλέπετε "αίολος" να μη με διαβάζετε.......... εξ άλλου τι λογικό μπορώ να πω εγώ (!)

Ξέρω και το πληθυσμιακό μέγεθος της Κύπρου και το πληθυσμιακό μέγεθος της τουρκίας. Επίσης γνωρίζω "καλή" ιστορία.

ΑΞΙΩΜΑ 1ο

Ο εξοπλισμός ενός λαού δεν γίνεται για να κάνει πόλεμο αλλά για να αποτρέψει τον πόλεμο και για να εκβιάσει παραχωρήσεις .


ΑΞΙΩΜΑ 2ο

Ο άοπλος που διαπραγματεύεται δεν πετυχαίνει τίποτα, επαφίεται στην ελεημοσύνη του ισχυρού, αν σας αρέσει να επαιτείτε ότι προαιρούνται οι τούρκοι συνεχίστε….
Η Ελλάδα μετά την Μ Ασιατική καταστροφή που οφειλότανε στον βασιλιά κωνσταντίνο τον βλάκα, πριν πάει να διαπραγματευτεί με τους τούρκους, έστειλε τον Πάγκαλό στον Έβρο να αναδιοργανώσει τον διαλυμένο στρατό, ξέρετε πως έφτιαξε την στρατιά του Έβρου ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ.
Το έργο που επιτέλεσε ο Πάγκαλος ήταν γιγάντιο, κάποτε στο μπλοκ μου θα γράψω τι έκανε αυτός ο αξιωματικός, για να δημιουργηθεί η στρατιά του Έβρου, οι τούρκοι απαιτούσαν πριν ……… τα νησιά του Αιγαίου και την παράδοση του πολεμικού μας στόλου, μετά την δημιουργία της στρατιάς του Έβρου καταφέραμε να υπογράψουμε μια αξιοπρεπή συνθήκη ειρήνης


ΑΞΙΩΜΑ 3ο

Λαοί που δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν θυσίες (οικονομικές και αίματος), σταδιακά υποδουλώνονται. Οι σταυροφόροι το 1204 κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη διότι όταν πήγαν μέσα στην πόλη σαν προσκεκλημένοι των Βυζαντινών διαπίστωσαν ένα λαό εμπόρων, διανοουμένων, ειρηνικό απρόθυμο για θυσίες δηλαδή ένα λαό όπως εσείς είστε σήμερα, όταν τους απομάκρυναν από την πόλη σκέφτηκαν , αυτούς τους φλούφληδες δεν πάμε να τους καταλάβουμε
Εδώ έχω γράψει τι συνέβη:
http://igaiolos.blogspot.com/2008/04/1204.html



ΑΞΙΩΜΑ 4ο

Οι μικροί λαοί νικάνε τους μεγάλους, αρκεί να έχουν ηγέτες και λαό πρόθυμο για να κάνει αυτό.
Παραδείγματα:

28η Οκτωβρίου 1940 ο Έλληνες χωρίς τάγκς, αεροπλάνα, μεγάλα πλοία, περιορισμένο στρατό κλπ νίκησαν την υπερδύναμη της εποχής Ιταλία που είχε στρατό με 8.000.000 λόγχες , αεροπορία, τάγκς, ισχυρό ναυτικό κλπ

Η Φιλανδία νίκησε την ΕΣΣΔ.

Ο Βιετκόγκ νίκησαν τις ΗΠΑ και τους Γάλλους.

Οι Αφγανοί νίκησαν την ΕΣΣΔ, τους Άγγλους και τώρα έχουν σειρά οι ΗΠΑ.

Οι Κρητικοί τσάκισαν τους Οθωμανούς και απελευθερώθηκαν.

Οι Ισραηλίτες σε 4 πολέμους νίκησαν τους Άραβες.

Αυτά επί του παρόντος , το πρόβλημα που έχετε δεν είναι ότι σας λείπουν Ράμπο αλλά ότι είστε καλοπερασάκηδες και πιστεύεται ότι οι τούρκοι θα συμβιβαστούν επειδή είστε «πολιτισμένοι», αναρωτηθείτε αν ήσασταν στην θέση της τουρκίας και εκείνοι στην θέση σας θα είχατε κάποιο λόγο να κάνετε παραχωρήσεις;

Ανώνυμος είπε...

Έπεισές μας τωρά με τα αξιώματά σου αίολε!

αιολος είπε...

Kαι επειδή πολύ μιλήσατε περί αρχαίων και περί πολέμου, έχω να σας πω ότι εγώ δεν ομιλώ για τον Άρη αλλά για την Αθηνά και οι δύο θεοί του πολέμου είναι, ο ένας κάνει γιούργια και ζητά αίμα η δε άλλη κάνει πόλεμο με μυαλό.

Στο μπλοκ μου τώρα θα δημοσιεύσω για την Θεά Αθηνά και μετά το καλοκαίρι για τον Θεό Άρη.

αιολος είπε...

Όσο αφορά τον τουρκικό στρατό δες αυτό:

http://enkripto.blogspot.com/2009/07/blog-post_07.html

Ανώνυμος είπε...

11 εκατομμύρια στρατό έχουν οι Τούρκοι;;;
Σίγα να μην έχουν 1 δισεκατομύριο, κάνεις και τον arxi-blocker, λέγε καμμία αλήθεια!
Εκτός αν εν τούτη η αντίληψη σου της αλήθειας οπόταν σηκώνω τα χέρια ψηλά!

Άργος ο Πανόπτης είπε...

Η τουρκία είναι
μια χώρα με 80 εκατομμύρια κατοίκους
και υποχρεωτική θητεία. 1.5 χρόνου.
Εχει στρατιωτικό προϋπολογισμό 31 δισεκατομμυρίων και 1,054,750 μάχιμους στρατιώτες στις μονάδες τις.

Οι πραγματικές δυνάμεις επιφυλακής (τις οποίες δεν έχει ανάγκη να τις χρησιμοποιήσει στη περίπτωση μας) ανέρχονται στα 10 με 11 εκατομμύρια.

Η Ελλάδα έχει 177,600 μάχιμους και σε εφεδρεία 291,000.

Η Κύπρος έχει 90.88 στρατιώτες (όλοι μαζί αριστεροί δεξιοί έφεδροι και γκέυ.)

Συγνώμη αν σου χάλασα τους μεγαλοϊδεατισμούς σου φίλε αλλά ούτε άι Βασίλης υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει δηλαδή κάποιος που πιστεύει ότι μπορούμε να νικήσουμε την Τουρκία σε πόλεμο;

επειδή οι Τούρκοι είναι ...άχρηστοι και πούττοι και εμείς Σβατσενειγκερ και ράμπο;

εε τότε πως μας νίκησαν στην μικρα ασία και το 74;


..αααα ξέχασα ... προδοσία ... κτλ κτλ...


είστε πολλααα κιλά βλάκες τελικά...

αιολος είπε...

Το 1821 η Ελλάδα δεν υπήρχε πουθενά σε 100 χρόνια το 1921 η Ελλάδα βρισκόταν στην Άγκυρα.

Το 1821 η τουρκία είχε όλα τα βαλκάνια (Αλβανία, Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλαδα) την Β αφρική (Αίγυπτο, Λυβιή, Τύνιδα), Όλη την Μ Ανατολή( Συρία, Ισραήλ, Ιορδανία, Ιράκ, Λίβανο, Κύπρο, Αραβική χερσόνησο)

Ποιός έχασε ποιός κέδρισε; Και έχει και συνέχεια.

Άργος ο Πανόπτης είπε...

Ο Άλμπερντ Αϊνστάιν είχε δηλώσει ότι δεν ξέρει με τι όπλα θα γίνει ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος. ξέρει όμως ότι μεθεπόμενος θα είναι με ξύλα και πέτρες.

To 1821 δεν υπήρχε Τουρκία υπήρχε μια Αυτοκρατορία. Η Οθωμανική. Η οποία κατέρρευσε κάτω απο το βάρος της τότε εποχής.

Είναι το λιγότερο χαζό και ανιστόρητο να θεωρείς ότι ο πόλεμος πριν 200 χρόνια που γινόταν με σπαθιά και ντουφεκιές έχει το ίδιο βάρος και χροιά με τη σημερινή πυρηνική εποχή. Η Τουρκία ετοιμάζει πυρηνικά εργοστάσια με τις ευλογίες των ΗΠΑ. πληροφορίες λένε ότι κατα την διάλυση της σοβιετικής ένωσης είχε εξοπλιστεί και με πυρηνικές κεφαλές. Σίγουρο είναι ότι έχει πολλά χημικά όπλα (λευκού φωσφόρου κτλ) Αν θες να μιλήσουμε για σύγχρονο ελληνοτουρκικό πόλεμο τότε θα πρέπει να ετοιμαστούμε να μιλήσουμε για ολοκληρωτικό αφανισμό ενός εκ των δύο φυλών.

Οταν μιλάμε περι της ''Σύγχρονης'' Τουρκίας πρέπει πάντα να έχουμε κατα νου τα πρόσφατα δείγματα γραφής αυτής της Χώρας. Κατα την Γενοκτονία των Αρμενίων μέσα σε μισή βδομάδα μιλούσαμε για εκατομμύρια νεκρούς.

Οι ελληνοκύπριοι δεν ξεπερνούν κατα πολύ τις 700 χιλιάδες Πόσο δύσκολο θεωρείς ότι είναι για την Τουρκία το να αφανίσει αυτή τη Φυλή-πληγή δοθείσας της ευκαιρίας κάτω απο την ομπρέλα ενός Ελληνοτουρκικού πολέμου; Αν πας στην Κωνσταντηνούπολη και δηλώσεις Ελληνας θα σε κεράσουν ποτό. Αν δηλώσεις Κύπριος υπάρχει η Πιθανότητα να σε συλλάβουν. Ποια η δική μας εγγύηση ότι η Ελλάδα αυτή τη φορά θα βοηθήσει την Κύπρο; Στο παρελθών ουκ ολίγες φορές. Ακόμη και όταν υπήρχαν εθνικιστικές κυβερνήσεις στην εξουσία η Ελλάδα γύρισε την πλάτη στη Κύπρο. Μόνο ο Κύπριος πρόσφυγας ξέρει τι έχει τραβήξει όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθεια του να ορθοποδήσει από τους καταστροφικούς μεγαλοϊδεατισμούς σας. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μιλάτε για πόλεμο εκ μέρους μας.

Άργος ο Πανόπτης είπε...

Θα σε ρωτήσω και κάτι άλλο..

Πρώτα όμως θα κάνω μια μικρή παρένθεση.
Είπες ότι η Ελλάδα το 1921 βρισκόταν στην Άγκυρα..
..
Φίλε..
Η Ελλάδα έφτασε εκεί επειδή έπεσε στην παγίδα του Κεμαλ που είχε αγοράσει υπερσύγχρονα για την εποχή πυροβόλα απο Γαλλία, είχε σίγουρη τη νίκη και σχεδίαζε εθνοκάθαρση της Τουρκίας απο τους Ελληνες. Χρειαζόταν απλά μια αφορμή.
Η οποία δόθηκε με την εισβολή της Ελλάδας στην Άγκυρα. Ο φανατικά Θεσσαλονικιός Κεμάλ που είχε δεσμό εκείνη την εποχή με μια Ελληνίδα τραγουδίστρια δεν οπισθοχώρησε ηττημένος, Ο Κεμάλ οπισθοχώρησε για να δώσει δόλωμα. Που αξιοποίηση του θα έδινε το άλλοθι στη Τουρκία να κάνει την ολοκληρωτική Ελληνική εθνοκάθαρση στη Μικρά Ασία. Η Ελλάδα παρά της προτροπές των Μεγάλων δυνάμεων επιδόθηκε στη Πολιτική της μεγάλης ιδέας λογιζόμενη ότι εκμεταλλευόταν την χρυσή ευκαιρία και εν τέλει πιάστηκε σαν το ποντίκι μες τη φάκα.

Το σενάριο επαναλήφθηκε και το 74. Η Τουρκία δημιούργησε κρίση στη Κύπρο τοποθετώντας τους ΤΚ στους θύλακες αφήνοντας τους ελληναράδες να νομίζουν ότι όδευαν σε μια μεγάλη νίκη και περίμενε υπομονετικά την Ελλάδα να κάνει το τελικό λάθος και να της δώσει την αφορμή να εισβάλει.

Καλό θα ήταν προτού δώσεις την τελική μάχη να μάθεις το πως σκέφτεται και λειτουργεί ο εχθρός σου.

Οι Τούρκοι δυστυχώς για εμάς σας διαβάζουν σαν ανοικτό βιβλίο.


Αν αναλογιστείς ότι το Μανχάταν της Νέας Υόρκης που φιλοξενεί 8 εκατομμύρια κατοίκων είναι ίσο με την Καρπασία.. Η δική μου άποψη λέει ότι η Κύπρος είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει ΤΚ και ΕΚ να ζήσουν μαζί..

Η ερώτηση που θα ήθελα να σου θέσω εξ αρχής είναι η εξής:

Γιατί θεωρείς ότι η Σημερινή γεωγραφική Ελλάδα είναι μικρή για να χωρέσει τα 11 εκατομμύρια μιασματικών Ελληνων όταν τα 6 εκατομμύρια αυτών μαζεύτηκαν σε μια γεωγραφική έκταση μικρότερη της Κύπρου;

Ας πούμε δηλαδή ότι εσείς τα 11 καταφέρνετε και διώχνετε τα 80 εκατομμύρια Τούρκων απο την Μικρά Ασία και φτάσετε επιτέλους στην ελληνική Γη της Άγκυρας. Τι θα την κάνετε όλη αυτή την Γη;